Argeș: Purtarea măștii devine obligatorie în spațiile deschise, în cazul în care sunt mai mult de două persoane

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş a decis, marţi, ca purtarea măştii de protecţie în locurile unde se adună grupuri formate din mai mult de două persoane să devină obligatorie şi în spaţii deschise, măsura fiind valabilă pe tot teritoriul judeţului.

Membrii CJSU Argeş au votat în şedinţa de marţi propunerea ca purtarea măştii de protecţie să fie obligatorie nu doar în spaţiile publice închise, ci şi în aer liber, acolo unde se formează grupuri mai mari de două persoane.

Sunt exceptaţi de la această obligaţie copiii cu vârste sub 5 ani.

Decizia a fost luată cu unanimitate şi va intra în vigoare de miercuri. 

„Nu considerăm în acest moment că izolarea şi carantina sunt soluţii eficiente pentru judeţul Argeş, de aceea am venit în CJSU cu măsuri adaptate. (…) Sunt soluţii care ne vor permite să ţinem sub control pandemia. Din acest moment orice operator economic care nu respectă legislaţia în vigoare va fi amendat şi îmcis pentru o perioadă de 14 zile” a declarat prefectul judeţului Emanuel SoareAcesta a explicat că pentru încălcarea restricţiilor „se vor aplica amenzi în cuantum maxim”, pentru că obiectivul autorităţilor este ca toată lumea să respecte regulilor de prevenire.

Măsura fusese anunţată încă de luni de către prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare. Acesta declarase că  în judeţ au fost identificate zone care reprezintă „puncte vulnerabile şi o explicaţie a numărului mare de cazuri”, pentru că acolo se produc aglomerări, el dând ca exemplu în acest sens mijloacele de transport n comun, microbuzele care asigură transportul navetiştilor la şi dinspre locul de muncă, dar şi unele spaţii deschise, cum ar fi parcurile.

CJSU Argeş a decis, marţi, şi alte măsuri restrictive al căror rol este de a preveni răspândirea noului coronavirus în comunitate. Astfel, mijloacele de transport în comun nu au voie să se pună în mişcare dacă nu poartă mască de protecţie toţi călătorii, sălile de jocuri de noroc, cazinourile şi restaurantele de tip fast-food au voie să funcţioneze doar până la ora 22.00, de luni până vineri, şi până la ora 23.00 în weekend, acestea fiind orele până la care este permisă şi desfăşurarea evenimentelor private.

Totodată, prin votul membrilor CJSU Argeş s-a decis interzicerea horelor sau a altor dansuri care ar implica încălcarea măsurii de distanţare între persoane la cel puţin un metru şi jumătate. 

Conform raportării de luni în ceea ce priveşte numărul de infectări cu virusul SARS-Cov-2, judeţul Argeş înregitrează 129 de cazuri nou confirmate în 24 de ore. Până luni, 27 iulie, 2.814 persoane din judeţul Argeş fuseseră diagnosticate cu COVID-19, 103 au decedat, iar 880 au fost declarate vindecate.

Dintre argeşenii diagnosticaţi cu COVID-19, 360 s-au externat la cerere.

Luni, 530 de persoane din judeţul Argeş erau internate în spitale după ce au fost infectate cu SARS-COV-2, dintre care 15 la terapie intensivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here