Asasinarea lui Julian Assange, discutată în CIA, pe vremea lui Pompeo

Sursa: Flickr

Oficiali de rang înalt din cadrul serviciilor americane de informaţii, între care şi directorul CIA Mike Pompeo la acea vreme, ar fi luat în calcul să-l asasineze pe Julian Assange în 2017, dezvăluie The Guardian şi Yahoo News, preluate de News.ro.

Faptele dezvălute de cele două publicaţii ar fi avut loc în 2017, pe când fondatorul WikiLeaks era un refugiat în sediul Ambasadei Ecuadorului la Londra.

Motivul ar fi fost publicarea de către WikiLeaks a unei seriide documente – Vault 7 – şi unor programe de piratere ale Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA), care au reprezentat o pierdere importantă de date pentru aceasta.

Oficialii respectivi, între care şi Mike Pompeo, pe atunci directorul celebrei agenţii amercane de spionaj, erau foarte furioşi din cauza scandalului Vault 7 ”şi voiau să vadă sânge”, declară, pentru Yahoo News, un fost oficial din domeniul securităţii din timpul preşedinţiei lui Donald Trump.

Ancheta jurnalistică a celor două publicaţii are la bază aproximativ 30 de declaraţii ale unor foşti ofciali americani din domeniul informaţiilor.

Oficialii respectivi ar fi solicitat mai multe ”schiţe” şi ”opţiuni” în vederea asasinării lui Julian Assange, potrvit acestor surse.

Un ofcial de ranf înalt din cadrul luptei antiteroriste declară Yahoo News că aceştia au mers atât de departe, încât ”părea să nu existe nicio limită”.

Contactată de cotidianul britanic The Guardian, CIA a refuzat să comenteze.

Ziarul scrie că asasinarea sau răpirea unui civil acuzat de divulgarea unor astfel de documente ar fi provocat un val de indignare în întreaga lume.

Avocatul fondatorului WikiLeaks, citat de cele două publicaţii, se declară ”revoltat, în calitate de cetăţean american”, de aceste dezvăluiri.

Șeful unei firme rusești de securitate cibernetică, arestat pentru trădare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here