Asediul Covid-19 asupra SUA: Politicieni, vedete și cheflii celebri se scuză pentru aroganța lor – VIDEO

Captură video

Statele Unite au ajuns pe primul loc în lume la numărul de infecții cu Covid-19, depășind China și Italia, două țări în care pandemia a lăsat o amprentă grea. În acest moment, bătălia pentru New York capătă accente dramatice, în condițiile în care metropola este considerată focar de talie mondială, iar la nivelul SUA cumulează 50% din cazuri. Ca peste tot în lume, și în SUA au existat, inițial, persoane publice care au luat în derâdere avertismentele specialiștilor și potențialul pandemiei de a da peste cap sisteme de sănătate și economii. Acum, unii dintre acești oameni își fac mea culpa. Tot public.

Adresându-se unei audiențe compusă din vârstnici, în 13 martie, aceeași zi în care președintele Donald Trump a declarat stare de urgență, republicanul Don Young în sfătuia pe oameni să-și vadă de activitățile lor obișnuite și să uite de ideea de a sta în casă. Politicianul a poreclit Covid-19 drept „virusul berii” și a adăugat că pandemia a fost exagerată.

Acum, la fel ca alte celebrități care odată făceau glume, congresmanul de 86 de ani și-a schimbat tonul. Impactul Covid-19 este „foarte real, în creștere”, iar rutina noastră cotidiană trebuie adaptată, a transmis acesta, într-un mesaj video.

„Acum câteva săptămâni nu înțelesesem cu adevărat gravitatea acestei crize”, adaugă Young, iar îndemnul său este mai nou unul singur: „stați acasă”. „În mod clar, ne aflăm în mijlocul unei urgențe urgente de sănătate publică”.

Don Young este doar una dintre numeroasele persoane publice care au dat înapoi, revenind asupra comentariilor lor relaxate de odinioară, iar asta pe măsură ce pandemia se extinde în Statele Unite.

Acum două săptămâni, erau raportate 1.600 de cazuri, iar viața mergea înainte, barurile erau deschise.

Acum, SUA depășesc, la numărul de cazuri, China și Italia, înregistrându-se peste 85.000 de cazuri, iar măsurile de distanțare socială curg, mai notează Washington Post.

Joi, a venit rândul actirței Evangeline Lilly, cunoscută pentru rolurile ei în mai multe seriale de televiziune. Într-o postare pe Instagram din 16 martie, Lilly spunea că își vede de viață ca și cum nu s-ar întâmpla nimic, ignorând apelurile de a rămâne acasă. Actrița mai adăuga , sarcastic: „unii oameni își valorifică libertatea de-a lungul vieții lor”.

Reacțiile care au urmat au fost furioase, mai ales după ce Lilly a dezvăluit că locuiește cu tatăl, bolnav de leucemie. După câteva zile, așadar, tot pe Instagram, actrița și-a cerut scuze pentru postarea anterioară, arătând că tot ce a reușit a fost să dea un „mesaj respingător, arogant și criptic”. Dar și că: „Probabil îmi proiectam propriile temeri”.

Scuze pentru atitidinea inițială avută în problema coronavirus au venit și de la jucătorul de baschet, din NBA, Rudy Gobert. La trei zile după un interviu în cursul căruia a luat în derâdere pandemia, a fost el însuși diagnosticat ca fiind pozitiv la infecția cu Covid-19.

„Sper ca povestea mea să servească ca un avertisment și să facă ca toată lumea să ia asta în serios”, a scris, în acest context, sportivul.

Este acum de notorietate și cazul unui bărbat, Brady Sluder, care, în 18 martie, producea un videoclip devenit viral pe rețelele sociale, în care își exhiba nepăsarea: „Dacă iau corona, iau corona. Nu las virusul să mă oprească din chefuit”.

Într-o postare de Instagram, duminică, abordarea sa a luat un viraj de 180 de grade. Sluder a făcut apel la oameni să-i ia în serios pe oficialii din Sănătate. „Nu fi arogant și nu te crede invincibil ca mine”, a scris el.

Vedeta TV, Jamie Otis, pleca, în 12 martie, într-o vacanță. Sâmbătă, pe când se pregătea de întoarcere, a înțeles că făcuse o mare greșeală. „Am presupus că toată această poveste cu Covid-19 e ca o gripă sezonieră, dar este mult mai grav decât mi-aș fi putut imagina vreodată”, a scris Otis pe Instagram. Și a adăugat: „Vreau să îmi cer scuze sincere [pentru că] ieșind afară pentru a duce o „viață cât mai normală ”, v-am supus riscului, PE TINE și PE FAMILIA TA. Sunt și asistentă (medicală) și ar fi trebuit să știu mai bine. Îmi este rușine de mine și îmi pare rău”.

Un pastor din Pennsylvania și-a cerut scuze că a ținut o slujbă religioasă la care au participat numeroși enoriași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here