Coreea de Nord renunță oficial la un mit al propagandei: admite că Kim Jong-un nu poate curba timpul și spațiul în mod magic

sursa: KCNA.kp

Rodong Sinmun, ziarul oficial al Partidului Comunist nord-coreean a negat că liderii regimului pot curba magic timpul și spațiul, punând capăt unei tradiții folosite pentru a releva puterile mistice ale liderului Kim Jong-un și ale fostului conducător Kim Jong-il, relatează The Telegraph.

În cel mai recent semn că regimul pare să renunțe la crearea de mituri legate de liderii săi, ziarul Rodong Sinmun a negat săptămâna aceasta că membrii familiei Kim sunt maeștri ai „chukjibeop”, o metodă de a contracta spațiul și a călători distanțe uriașe într-o perioadă scurtă de timp, potrivit mitologiei est asiatice.

Ziarul de propagandă al regimului a notat că: „În termeni realiști, o persoană nu poate dispărea subit și reapărea prin plierea spațiului”.

După ce Kim Jong-un nu a reușit să ajungă la o înțelegere cu președintele american Donald Trump în cadrul summitului de la Hanoi de anul trecut, acesta s-a concentrat pe afișarea unei laturi mai „umane” a sa, îndemnând nord-coreeni să evite mitificarea liderului lor.

„Mitificarea activității revoluționare a unui lider și a imaginii sale ar duce la ascunderea adevărului”, ar fi spus liderul nord-coreean după eșecul negocierilor cu Statele Unite din luna martie a anului trecut, potrivit presei de stat.

Între timp, tot mai multe speculații referitoare la soarta liderului nord-coreean Kim Jong-un au început să apară încă de la jumătatea lunii aprilie.

Unele tabloide internaționale, citând surse destul de vagi din China, Japonia sau Hong Kong, au scris că acesta s-ar afla în comă, după o operație de cord nereușită, sau chiar că ar fi murit.

Apoi, la începutul lunii mai, după trei săptămâni de incertitudine, în care s-a speculat că liderul din Coreea de Nord ar fi murit, Kim Jong-Un a reapărut în public.

Acum, după o nouă și lungă absență, speculațiile referitoare la soarta sa revin. Fostul baschetbalist Dennis Rodman, cunoscut ca un apropiat al liderului nord-coreean Kim Jong-un, a insinuat că aparițiile tot mai dese ale surorii acestuia, Kim Yo Jong, sunt o dovadă că lucrurile nu sunt deloc normale la Phenian. 

Detalii, pe larg, în materialul de mai jos:


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here