Asistent medical infectat, ajuns la ATI: Am crezut că e o simplă răceală. Veniți la spital în prima clipă, nu cum am făcut eu

Foto: INQUAM/Virgil Simionescu

Secția de terapie intesivă de la Spitalul Județean de Urgență Pitești a fost mărită pentru a face față numărului tot mai mare de pacienți a căror stare de sănătate necesită o îngrijire medicală specială. În ultimele zile, județul Argeș este în top, cu cele mai multe cazuri noi confirmate cu COVID-19. La terapie intensivă, un loc se eliberează numai în urma decesului unui pacient.

Gigi Dumitru, asistent medical, internat acum la ATI: Sunt de 13 zile în ATI și mă simt foarte bine acum. Nu doresc la nimeni și mulțumesc lui Dumnezeu că sunt bine. Am crezut că e o simplă răceală. Fiind asistent mi-am luat tratament, dar nu și-a făcut efectul acasă. Important pacienții când simt vreun simptom, ceva, să vină în prima clipă, nu cum am făcut eu.

Este sfatul unui om care a simțit pe propria piele cum e se să ai COVID-19, notează Digi24. După 30 de ani de muncă în acest spital, Gigi a ajuns ajuns și el pacient. Unul grav și care a avut nevoie de îngrijiri la terapie intensivă. Povestește cu lacrimi în ochi cum l-a afectat boala.

Nu mai puteam să respir și nu mai eram eu puternic. Am venit aici, mi s-au făcut teste. Tomograful a ieșit foarte, foarte negativ, foarte urât. Mi s-a pus plasa și după vreo 3, 4 zile mi-am revenit. Acum sunt în recuperare”.

Este bine, dar nu suficient încât să fie mutat pe secția de infecțioase, acolo unde sunt cazurile ușoare. Paturile de la terapie intensivă nici nu se eliberează bine că alți pacienți le ocupă.

Gabriel Copciag, medic: Observați pat liberAseară nu era liber, ceea ce înseamnă că am pierdut un pacient. Capacitatea era ieri la maxim. Boala este foarte necruțătoare. Boala este gravă. Aviz celor care nu cred. În secția de boli infecțioase avem 100 de paturi ocupate toate. Nu mai avem unde să îi evalăm, unde să îi internăm.

Această situație nu este una singulară. Medicii spun că în ultima perioadă numărul tot mai mare de români depistați pozitiv cu noul coronavirus suprapopulează spitalele.

La ultima raportare au fost anunțate 1.030 de cazuri noi, cele mai multe de când pe teritoriul țării noastre a fost confirmat primul pacient, iar numărul total al persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus a depășit 40.000 de cazuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here