Asistentul de regie care i-a dat lui Baldwin o armă cu gloanțe adevărate fusese concediat în 2019 pentru un alt incident cu o armă

Asistentul de regie care i-a dat lui Alec Baldwin o armă cu gloanțe reale nu este la prima greșeală. El fusese concediat din echipa unui alt film, în 2019, după ce un coleg a fost rănit ușor de o armă de recuzită. Săptămâna trecută, în timpul turnării westernului Rust, a ignorat din nou regulile. I-a dat lui Alec Baldwin o armă care ar fi trebuit să fie goală, fără să o verifice.

„Dave Halls a fost concediat de pe platoul <Freedom’s Path> în 2019, după ce un membru al echipei a suferit răni uşoare când o armă a fost acţionată accidental”, a declarat pentru AFP un producător al filmului respectiv, care nu a apărut încă pe ecrane, scrie Agerpres.

„Halls a fost dat afară de pe platou imediat. Producţia nu a început să turneze din nou până când Dave nu a părăsit scena”, a adăugat sursa, precizând că a fost făcut un raport scris în acel moment.

Pe platourile de filmare a westernului „Rust”, Dave Halls i-a dat lui Alec Baldwin o armă presupusă goală pe care actorul a folosit-o pentru a repeta o scenă. Înainte, pistolul trecuse și prin mâinile armurierului, o tânără de 24 de ani, fără experiență. Ea ar fi trebuit să se asigure că arma nu este încărcată.

Potrivit unei surse citate de presa americană, arma cu care actorul a ucis-o pe directoarea de imagine și l-a rănit pe regizor fusese folosită, cu câteva ore mai devreme, pentru un tir în cutii de conserve.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here