Au fost identificate cele două simptome-cheie de COVID-19 la copii – studiu Queen’s University Belfast

Un studiu realizat de cercetătorii irlandezi identifică diareea și voma ca simptome importante ale Covid-19 la copii.

Experții britanici amintesc că, în acest moment, sunt luate în considerare doar trei simptome la minori: temperatura crescută, tusea persistentă și afectarea gustului și mirosului, scrie The Guardian.

Mai multe analize realizate pe adulți au indicat că boala provocată de noul coronavirus provoacă simptome precum dureri musculare, oboseală, confuzie, dureri în piept sau probleme stomacale. Un studiu realizat de oamenii de știință de la Kings’s College London afirmă că există șase grupe de simptome la adulți, una dintre ele fiind constituită în principal din probleme gastrointestinale.

Acum, cercetătorii de la Queen’s University Belfast spun că au confirmat faptul că deranjamentul stomacal este un simptom de Covid-19 la copii, adăugând că acesta pare să fie un semn-cheie al bolii.

„În eșantionul nostru, diareea și voma au indicat mai bine (boala) decât, de exemplu, tusea sau chiar modificările la simțurile gustului și mirosului”, a dezvăluit Tom Waterfield, autor principal al cercetării.

„Dacă vrem să diagnosticăm infecția la copii, trebuie să începem să luăm în considerare diareea și voma, nu doar simptomele sistemului respirator superior”, a adăugat acesta.

Waterfield a spus că, folosind doar cele trei simptome luate în considerare la acest moment, testarea copiilor simptomatici ar identifica doar 76% dintre cazuri. În schimb, dacă sunt adăugate simptomele gastrointestinale, procentul ar urca la 97%.

Studiul s-a desfășurat în perioada 6 aprilie – 3 iulie, pe de 990 de copii, cu vârste cuprinse între 2 și 15 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here