Australia: Investiţii majore în apărare. Va achiziționa lansatoare HIMARS

Guvernul de la Canberra a anunţat joi că va cheltui peste 1 miliard de dolari australieni (681 de milioane de dolari americani) pentru achiziţionarea de noi rachete navale şi sisteme mobile de lansare de rachete de tipul celor desfăşurate recent de către armata ucraineană, transmite DPA, citată de Agerpres.ro.

Ministerul Apărării australian a declarat că va cumpăra lansatoare HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System), pe care forţele ucrainene le-au desfăşurat în ultimele luni în războiul lansat de Rusia.

Sistemul HIMARS va intra în dotarea armatei australiene în 2026-2027.

”Muniţiile HIMARS au în prezent o rază de acţiune de până la 300 de kilometri, care este de aşteptat să crească odată cu avansul tehnologic”, au subliniat într-o declaraţie comună ministrul apărării Richard Marles şi ministrul industriei de apărare Pat Conroy.

Potrivit aceleiaşi declaraţii, Ministerul Apărării australian a semnat un contract cu compania norvegiană Kongsberg pentru achiziţionarea de rachete pentru lovituri navale (NSM) care vor înlocui rachetele antinavă Harpoon montate pe distrugătoarele din clasa Hobart şi pe fregatele din clasa Anzac.

”Nivelul de tehnologie implicată în aceste achiziţii duce forţele noastre în avangarda dotărilor militare moderne. NSM este un pas major în sporirea capacităţilor forţelor noastre navale, în timp ce lansatoare HIMARS au fost desfăşurate cu succes de armata ucraineană în ultimele luni şi sunt o nouă contribuţie substanţială pentru armată”, a declarat ministrul Pat Conroy.

Zelenski: Cuvântul „HIMARS” a devenit aproape sinonim cu cuvântul „justiţie” pentru ţara noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here