Australia ridică miza în tensiunile cu China. Urmează să dezvolte, împreună cu SUA, rachete de croazieră hipersonice

Ilustrație: Turbosquid

Australia urmează să dezvolte împreună cu Statele Unite rachete de croazieră hipersonice, cu scopul de a contracare China şi Rusia, care dezvoltă armament similar, a anunţat marţi ministrul australian al Apărării Linda Reynolds, relatează Reuters, citată de News.ro.

„Vom continua să investim în capacităţi avansate, pentru a le oferi forţelor australiene ale Apărării mai multe opţiuni de descurajare a oricărei agresiuni vizând interese australiene”, anunţă într-un comunicat Linda Reynolds.

Ea nu dezvăluie costul şi nici calendarul construirii acestor rachete.

Australia alocat anul acesta până la 6,8 miliarde de dolari unor sisteme de apărare antirachetă cu rază lungă de acţiune.

Rusia a dezvoltat anul trecut primele sale rachete hipersonice – cu capacitate nucleară -, iar potrivit unor analişti, China a dezvoltat sau este pe cale să dezvolte un sistem hipersonic – cu ogive convenţionale.

Statele Unite, care au testat în 2017 o rachetă hipersonică de tipul celei ruseşti, au ca obiectiv să desfăşoare capacităţi de luptă hipersonice până în 2025.

Această colaborare între Washington şi Canberra – tot mai îngrijorată de situaţia militară la Oceanul Pacific – este susceptibilă să alimenteze tensiuni cu China.

Australia ridică miza în tensiunile cu China

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here