Autorităţile italiene iau în considerare înăsprirea măsurilor care restricţionează deplasările după ce date adunate de la telefoane mobile arată că multe prea multe persoane rătăcesc încă pe străzi, relatează DPA, citată de Agerpres.

În Lombardia, regiunea cel mai puternic lovită de epidemie, „40% din populaţie continuă să se deplaseze dintr-o parte în alta”, a declarat miercuri comisarul regional de sănătate Giulio Gallera, citat de televiziunea publică RAI.

Cifrele au fost oferite de operatorii de telefonie mobilă, a spus Gallera, care a respins îngrijorările privind nerespectarea intimităţii, insistând că datele culese sunt anonimizate.

Nimeni nu face verificări în stilul Big Brother”, a precizat el.

Ministrul Sporturilor, Vincenzo Spadafora, a spus la rândul său într-o declaraţie separată pentru RAI că guvernul „ar lua în considerare noi măsuri”, cum ar fi interzicerea joggingului, deoarece „foarte mulţi oameni par să subestimeze riscurile”.

Toată Italia este sub restricţii de deplasare de la 10 martie, cetăţenii având permisiunea să îşi părăsească locuinţa doar dacă nu pot lucra de acasă sau pentru treburi precum cumpărături de alimente şi de medicamente.

Ministerul de Interne a anunţat că poliţia a oprit peste un milion de persoane în perioada 11-17 martie şi a depus plângere împotriva a aproape 45.000 de persoane care au încălcat regulile.

La Milano, metroul a fost plin la orele de vârf, conform unor fotografii virale pe reţelele de socializare, o situaţie care a stârnit indignare.

Liderul regiunii Lombardia, Attilio Fontana, a spus că va îndemna guvernul să înăsprească restricţiile dacă oamenii nu stau în casă.

Italia a raportat marţi un număr total de 31.506 îmbolnăviri cu noul coronavirus şi 2.503 decese. Este a doua ţară din lume cel mai puternic afectată de pandemie, după China, acolo unde a apărut noul coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here