„Autostrada demolată”, noi probleme. S-a lăsat asfaltul pe o porțiune de 82 de metri

Sunt din nou probleme pe cei 22 de kilometri ai autostrăzii A1 Orăștie-Sibiu dintre Cunța și Săliște, cunoscuți și ca “autostrada demolată”. Carosabilul s-a lăsat la kilometrul 276, lângă Aciliu, iar viteza s-a redus la 60 km/h, mai puțin de jumătate din cea normală. De vină este o tasare care a apărut la o adâncime de 7-9 centimetri și care se întinde pe 82 de metri. Problemele au apărut la doar 200 de metri de zona care a fost demolată și reconstruită în 2016.

Ca soluție temporară și rapidă se vor freza două straturi de asfalt și se va returna bitum pe circa 80-100 de metri, pentru ca șoferii să poată circula în siguranță, au spus reprezentanții CNAIR. Soluția finală va fi dată, însă, de o expertiză, iar lucrările de reparație vor fi executate cel mai probabil în primăvara anului viitor, a scris G4Media.ro

Tronsonul Cunța-Săliște, autostradă „electorală” pentru Victor Ponta

Lucrările la cei 22,11 kilometri de autostradă dintre Cunța și Săliște au început în 2011. În noiembrie 2014, înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale, când Victor Ponta – pe atunci premier și candidat – inaugura dintr-un microbuz proaspăta șosea de viteză. Șoferii au putut circula pe cei 22 de kilometri de drum rapid doar 10 luni, timp în care au apărut alunecări de teren, crăpături în asfalt și fisuri la baza viaductului de la Aciliu.

Viaductul de la Aciliu sursa: Wikimedia Commons

În toamna lui 2015, întreg lotul a fost închis cât timp 200 de metri din autostradă au fost demolați complet și reconstruiți. Redeschiderea a avut loc în octombrie 2016. Din cauza problemelor, CNAIR a reziliat contractul cu firma italiană care s-a ocupat de construcție.

De atunci, CNAIR a scos de mai multe ori la licitație realizarea expertizei tehnice și revizuirea proiectului tehnic pentru cei 22 de kilometri din autostrada Orăștie-Sibiu dintre Cunța și Săliște, însă nicio firmă nu a depus oferte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here