Carantină de lux. Avion privat, cu bărbați de 50 de ani și tinere de 20, întors din drum. La bord, și o persoană de naționalitate română. Voiau să petreacă pe Coasta de Azur

Sursa: Pexels

Un grup care plănuia să-și facă o vacanță pe Coasta de Azur a fost întors din drum de polițiști, după ce se îmbarcaseră, la Londra, într-un avion privat, potrivit The Guardian.

Trupa, formată din șapte bărbați și trei femei, apucase să aterizeze pe aeroportul Marseille-Provence, iar de acolo oamenii urmau să fie preluați de elicopterele care îi așteptau. Direcția: Cannes, oraș în care își închiriaseră deja o proprietate de lux.

Potrivit The Guardian, bărbații au vârste cuprinse între 40 și 50 de ani, iar femeile între 23 și 25. Autoritățile franceze le-au refuzat însă permisiunea de a debarca pe teritoriul Franței, iar petrecăreții au fost puși se întoarcă în Marea Britanie.

„Aveau de gând să-și petreacă vacanța la Cannes, iar trei elicoptere îi așteptau deja pe pistă. Le-am transmis că nu au voie să intre pe teritoriul național și au plecat înapoi patru ore mai târziu”, a declarat purtătorul un purtător cuvânt al Poliției de Frontieră franceze, pentru AFP.

Odată ce aeronava, un Embraer Legacy, a aterizat pe aeroportul Marseille-Provence, grupul a încercat totuși să obțină sprijin, pe diverse căi, pentru a-și continua călătoria.

The Guardian dezvăluie și naționalitățile celor șapte bărbați și femei. Astfel, țările de origine ale acestora sunt: Croația, Germania, Franța, România, Ucraina.

„Au dat câteva telefoane”, a mai precizat reprezentantul Polițiie de Frontieră, citat de Guardian.

Piloții elicopterelor au fost și ei trimiși înapoi de unde au venit și amendați pentru încălcarea carantinei.

Avionul fusese închiriat de un croat cu afaceri în zona finanțelor și imobiliarelor, iar episodul a avut loc sâmbăta trecute. Primele informații oficiale au ieșit la iveală însă abia joi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here