Avionul de contrabandă capturat în Rep. Moldova se întorcea din România. Unde au ajuns țigările

  Daniel Martnos, șeful-adjunct al Poliției de Frontieră din Republica Moldova, a declarat, pentru deschide.md, că avionul prins de polițiștii de frontieră transportase țigări de contrabandă în România, iar la întoarcere a aterizat pe un câmp din Hlinaia Mică, raionul Edineț.

  Martnos a precizat că angajații IGPF au capturat aeronava, după ce au organizat o ambuscadă, în baza unor informații operative primite de la colegii din Ucraina.

  „Aeronava a survolat spațiul aerian al R.Moldova și a ajuns în România, iar la întoarcere a aterizat pe un câmp din Hlinaia Mică, raionul Edineț. Am sesizat despre acest caz și colegii din România, care urmează să stabilească unde au ajuns țigările”, susține șeful adjunct al IGPF.

  Martnos a mai declarat că la fața locului polițiștii de frontieră au depistat un vehicul cu combustibil pentru aeronavă, dar și un tractor.

  Totodată, potrivit șefului adjunct al IGPF, în acest caz ar fi implicat și un contrabandist notoriu din Republica Moldova, care, după ce i-ar fi bruscat pe angajații IGPF, a fugit de la fața locului și a fost urmărit până în orașul Cupcini, unde i-a fost pierdută urma.

  Șeful-adjunct presupune că ar fi vorba de cel puțin 100 de cutii de țigări.

  În prezent se înterprind măsuri de urmărire penală pentru a fi stabilite toate circumstanțele, potrivit deschide.md.


  ȘTIREA INIȚIALĂ: Un avion ușor plin cu țigări de contrabandă care se îndrepta spre România a fost capturat de polițiștii de frontieră din Republica Moldova în timp ce survola țara vecină. Trei cetățeni ucraineni care erau la bord au fost reținuți.

  „În baza unei informații operative privind survolarea ilegală a spațiului aerian ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră au acționat prompt în această dimineață reușind reținerea unui avion de model AN-2 în proximitatea localității Hlinaia Mică, raionul Edineț.

  La fața locului se află conducerea instituției de frontieră care se implică și oferă tot suportul în măsurile de documentare a incidentului dat. Trei cetățeni ai Ucrainei sunt reținuți.

  Din informațiile preliminare, avionul respectiv era utilizat pentru transportarea țigărilor de contrabandă. Acesta a decolat de pe teritoriul Ucrainei și avea ca destinație finală țara vecină România”, arată un comunicat al Poliției de Frontieră din Republica Moldova, publicat marți pe Facebook.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here