VIDEO | Balonul chinezesc a fost doborât de americani. Precizările lui Biden

SUA au doborât balonul „spion” chinezesc deasupra Oceanului Atlantic, au anunţat oficiali americani, citaţi de CNN, preluat de News.ro.

Preşedintele Joe Biden a aprobat doborârea balonului, a declarat un oficial american pentru CNN.

Eforturile de recuperare sunt în desfăşurare în largul coastei din Carolina, unde presupusul balon spion chinez a fost doborât de armata americană, a declarat sâmbătă un oficial american.

Metoda specifică de doborâre a balonului este încă neclară.

Preşedintele Joe Biden a declarat că a cerut ca balonul să fie doborât cât mai curând posibil. „Miercuri, când am fost informat despre balon, am ordonat Pentagonului să-l doboare cât mai curând posibil”, a declarat preşedintele reporterilor la Hagerstown, Maryland.

„Au decis, fără să facă rău nimănui de la sol, au decis că cel mai bun moment pentru a face acest lucru este când trece peste apă… într-o limită de 12 mile. L-au doborât cu succes şi vreau să-i felicit pe piloţii noştri”, a adăugat preşedintele.

Întrebat dacă aceasta a fost o recomandare din partea echipei sale de securitate naţională, Biden a reiterat: „Le-am spus să o doboare. Mi-au spus: „Să aşteptăm cel mai sigur loc pentru a face asta.”

După ce anunţase închiderea a trei aeroporturi din Carolina de Sud şi Carolina de Nord, Administraţia Federală a Aviaţiei a declarat că a redeschis spaţiul aerian în zonă.

Oprirea a fost ridicată la scurt timp după ce armata americană a doborât un presupus balon spion chinez deasupra Oceanului Atlantic.

„Zborurile către şi dinspre aeroporturile Wilmington (ILM), Myrtle Beach International (MYR) şi Charleston International (CHS) se reiau”, a declarat FAA într-un comunicat.

În sfârșit, populismul își pierde farmecul în Europa. Nu este totul pierdut pentru consensul liberal centrist

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here