Bărbatul care a înjunghiat mortal două persoane într-un tren din Germania, un refugiat palestinian eliberat recent din închisoare

Atacatorul care a înjunghiat mortal miercuri două persoane şi a rănit şapte într-un tren regional în nordul Germaniei a fost identificat ca fiind un palestinian în vârstă de 33 de ani, sosit în Germania ca refugiat în 2014 şi care fusese eliberat recent din închisoare în urma unui atac similar, relatează joi publicaţiile Der Spiegel şi Bild, citate de agenţia EFE.

O fată în vârstă de 16 ani şi un tânăr de 19 ani au fost ucişi în atacul comis într-un tren care circula între oraşele Kiel şi Hamburg, alte şapte persoane fiind rănite, unele în stare gravă.

Atacatorul, prezentat ca Ibrahim A., a fost imobilizat de martori şi ulterior arestat de poliţie. El a sosit în Germania în 2014 şi a beneficiat în anii următori de ajutorul pentru solicitanţii de azil. A mai fost arestat şi în ianuarie anul trecut după ce a rănit grav, tot într-un atac cu cuţitul, o persoană care stătea la coadă la o cantină destinată persoanelor fără adăpost şi are de asemenea alte antecedente penale, printre care agresiune fizică, furt şi hărţuire sexuală.

Dar „nu există niciun indiciu de context terorist”, a declarat joi pentru AFP purtătorul de cuvânt al Parchetului din oraşul german Itzehoe. „Celelalte elemente ale contextului şi desfăşurarea faptelor fac obiectul unei anchete”, a adăugat acesta.

Atacatorul, despre care poliţia germană afirmă că suferă de tulburări psihice, va fi prezentat joi după-amiază unui judecător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here