Becali, o nouă înfrângere: CSA Steaua a câștigat palmaresul din perioada 1947-1998

Curtea de Apel București a dat luni câștig de cauză clubului Steaua în disputa cu FC FCSB SA al lui Gigi Becali, stabilind că palmaresul din perioada 1947-1998 aparține grupării patronate de Armată, transmite Ziariștii.com.

Clubul fabricat de latifundiar și introdus fraudulos în prima ligă cu complicitatea FRF și a LPF rămâne cu palmaresul obținut din 2003 încoace. Grosul trofeelor, inclusiv Cupa Campionilor și Supercupa Europei, sunt așadar în curtea CSA Steaua. Sentința nu e definitivă.

În aer a rămas, deocamdată, palmaresul din intervalul 1998-2003. Armata a cerut să-i fie recunoscut și dreptul asupra acestei perioade, dar Curtea de Apel a respins pretenția pe motivul lipsei calității procesuale (în acea perioadă, în Liga 1 a activat AFC Steaua).

Prin aceasta, FC FCSB SA primește o nouă lovitură grea, după ce a fost deposedată pe rând, în instanță, de nume (Steaua) și de marca Steaua. Pe rol, în afara procesului privind palmaresul, mai este încă un dosar, în care Armata cere despăgubiri de 37 de milioane de euro pentru folosirea frauduloasă a identității clubului Steaua.

FC FCSB SA și CSA Steaua ar mai putea face recurs la sentința de luni în termen de 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here