Benjamin Netanyahu a decis să trimită o delegaţie care să negocieze cu Hamas pentru eliberarea ostaticilor

Sursa: X

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu l-a informat joi pe preşedintele american, într-o convorbire telefonică, că a decis să trimită o delegaţie care să negocieze cu Hamas eliberarea ostaticilor, la o zi după ce Hamas a anunţat noi ‘idei’ pentru a se pune capăt războiului, transmit Reuters şi AFP, citând un comunicat al biroului premierului, notează Agerpres.

‘Prim-ministrul i-a comunicat preşedintelui Biden decizia sa de a trimite o delegaţie pentru continuarea negocierilor în vederea eliberării ostaticilor’, se spune în comunicat, care nu precizează unde urmează să aibă loc negocierile.

‘El a reamintit că Israelul este, înainte de orice altceva, determinat să pună capăt războiului doar dacă toate obiectivele sale vor fi atinse’, adaugă comunicatul.

Miercuri, Hamas a anunţat că le-a trimis mediatorilor noi ‘idei’ pentru a se pune capăt războiului din Fâşia Gaza, devastată de aproape nouă luni de conflict.

Hamas a precizat că a discutat acest subiect cu responsabili din Qatar şi Egipt, şi că a avut contacte cu Turcia.

Israelul a confirmat că ‘evalua comentariile’ Hamas cu privire la un acord vizând eliberarea ostaticilor reţinuţi în Gaza, şi că le va răspunde mediatorilor.

Din cele 251 de persoane răpite în cursul atacului din 7 octombrie, 116 sunt încă în Gaza, dar 42 dintre ele nu se mai află în viaţă, potrivit armatei israeliene.

Pe 31 mai, preşedintele american evocase o propunere de acord, pe care o prezentase ca fiind israeliană, ce implica o încetare a focului şi eliberarea tuturor ostaticilor.

Hezbollah a lansat 200 de rachete şi drone asupra Israelului într-unul dintre cele mai ample atacuri de până acum

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here