BEx al PNL a aprobat în unanimitate: Nicolae Ciucă, propus pentru funcţia de premier

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Prim-vicepreşedintele PNL Gheorghe Flutur a anunţat, joi, că Biroul Executiv al liberalilor a aprobat, în unanimitate, ca propunerea liberalilor pentru funcţia de premier să fie Nicolae Ciucă, această propunere venind din partea liderului partidului, Florin Cîţu.

„În BEx al PNL, în unanimitate, la propunerea preşedintelui partidului, a fost votat candidat pentru premier domnul Nicolae Ciucă. Propunerea a venit din partea preşedintelui partidului şi a fost un vot în unanimitate”, a declarat Flutur, la sediul central al PNL, citat de Agerpres.

Liderul liberal a precizat că s-a votat şi ca Nicolae Ciucă să fie şeful delegaţiei PNL la negocierile cu PSD şi UDMR.

„A mai fost o propunere: şeful delegaţiei negocierilor ca să facem acest guvern a fost votat Nicolae Ciucă, cel care este susţinut candidat de premier în această funcţie”, a mai spus Flutur.

Flutur a arătat că la negocierile de joi pentru finalizarea programului de guvernare va participa şi preşedintele PNL, Florin Cîţu. Gheorghe Flutur a precizat că nu s-a discutat încă de numărul de ministere pe care îl va primi fiecare formaţiune politică.

„Eu sper că astăzi după-masă vom discuta”, a spus prim-vicepreşedintele PNL.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a afirmat că Nicolae Ciucă este cea mai bună variantă „din motive multiple ce ţin de rigurozitate, disciplină, cunoaşterea arhitecturii statului român, de momentul pandemic actual, de parteneriatele asumate cu actorii europeni şi euro-atlantici şi datorită capacităţii sale manageriale pe care a demonstrat-o”.

„Asta nu înseamnă că cineva a pierdut sau a câştigat. Am venit cu o soluţie matură. (…) Florin Cîţu este preşedintele PNL, ne aflăm în continuare lângă domnia sa, în spatele domniei sale tot partidul şi sunt convins că vor colabora. Uitaţi-vă la partidele europene. Nu putem să mergem doar cu un singur premier. Domnul Ciucă este astăzi premierul pe care ne bazăm pe maturitatea celor cu care vrem să construim o mare coaliţie pentru această ţară că îl vor accepta. Nu au nicio motivaţie să-l respingă. M-aş fi aşteptat ca condiţionalităţile să nu vină pe nicio persoană, nici pe domnul Cîţu din partea domniilor lor, aşa cum noi la rândul nostru nu am pus niciun fel de condiţionalitate la niciun nume legat de anumite ministere sau de vicepremieri”, a spus Rareş Bogdan.

El a subliniat că este obligatoriu ca în următoarele patru zile să fie finalizate toate negocierile.

„Românii nu mai au timp să aştepte. Este obligatoriu ca din momentul acesta în următoarele patru zile să finalizăm orice negociere, pentru că suntem persoane mature şi înţelegem că din acest moment intrăm în linie dreaptă pe PNRR, cele 30 de miliarde, avem o mulţime de lucruri pe care trebuie să le realizăm urgent, plus criza pandemică, chiar dacă a scăzut numărul de cazuri, este una de care trebuie să ne preocupăm în mod constant. Vom cădea de acord şi asupra modalităţii de creştere a pensiilor, sunt absolut convins, sigur, uitându-ne la banii care există în buget şi la estimările pe care le avem. Vom păstra cota unică, este linie roşie pentru PNL şi vom vom creşte procentul de alocare pe investiţii, pentru că este extrem de important dacă vrei să ai bani pentru pensii, alocaţii, ajutoare sociale, trebuie să sprijini întreprinzătorii privaţi, trebuie să oferi un cadru pentru companii, corporaţii, să investească în România”, a spus Rareş Bogdan.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a reiterat, joi, că social-democraţii au, în acest moment o propunere de premier, în contextul în care liberalii au anunţat că propunerea PNL pentru funcţia de premier este Nicolae Ciucă.

„În acest moment PSD are o propunere de prim-ministru. Mergem la negocieri, la ora 16,00, cu cei de la PNL. Înţeleg că PNL are altă propunere pentru rotaţie”, a spus Ciolacu la sediul central al PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here