Co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, a criticat Suedia pentru că nu ia măsuri mai stricte în contextul pandemiei de coronavirus, scrie Expressen.

Gates spune că indemnarea oamenilor de a fi responsabili nu este o măsură suficient de potrivită pentru a potoli răspândirea virusului.

Trebuie să înțelegeți că nivelurile de activitate a virusului nu sunt determinate doar de măsurile guvernamentale. Trebuie să fim atenți când punem semnul egal între politică autorităților și comportamentul uman. Nu cred că măsurile lor sunt cele corecte”, a afirmat Bill Gates într-un interviu acordat MSNBC.

În replică, fostul epidemiolog de stat și consilier al Organizației Mondiale a Sănătății, Johan Gieseecke, a susținut că Gates greșește.

Acesta a declarat că strategia Suediei da roade, deoarece se va ajunge în scurt timp la imunizare în masă.

Cred că ne descurcăm corect și sunt din ce în ce mai mulți oameni care arată asta. Tot mai mulți indică faptul că jumătate de milion de oameni din Stockholm au avut această boală. Cei mai mulți oameni nici nu observă că o au.

Dau 5-6 interviuri pe zi și până acum oamenii rădeau, spuneau că ”acei suedezi proști nu fac nimic”. Au criticat Suedia, la fel cum a făcut Gates acum. Acum lumea se întreabă cum funcționează, ce se mai întâmplă? Înainte era doar ”bla, bla’ sau ‘haha, haha”. Acum pun mai multe întrebări tehnice și sunt interesați, nu te mai tachinează„, a menționat Giesecke, citat de Expressen.

În Suedia au fost testate pozitiv până acum 18.640 de persoane, iar 2.194 dintre acestea au murit.

1 COMENTARIU

  1. Felicitari conducatorilor Suediei si poporului suedez ca nu se lasa intimidati si manipulati de acesti martafoi planetari cu aere de zei. BRAVO! Sa luam CU TOTII EXEMPLU! !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here