Bill Gates scrie, pe blogul sau, ce ar trebui să facem pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19 și pentru a relansa economia.

Multimiliardarul consideră că este important să facem progrese în ceea ce privește tratamentele, vaccinurile, testarea și stabilirea contacților, notează CNBC. De asemenea, țările trebuie să-și examineze politicile înainte de a-și redeschide economiile, mai spune Gates, care compară pandemia cu un război.

„În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, o mulțime de inovații uimitoare au contribuit la grăbirea încheierii războiului. La fel se va întâmplă și în cazul acestei pandemii”, susține Gates.

Acesta a identificat cinci zone în care este nevoie de inovație.

Tratamentul: Gates recunoaște că multe tratamente nu vor funcționa, dar este de părere că unele dintre ele vor reuși cel puțîn să amelioreze boală. Oamenii vor avea nevoie de un tratament care să fie eficient în proporție de 95% pentru a se simți în siguranță că să participe la evenimente precum meciuri de fotbal sau concerte. Gates face o mențiune cu privire la potențialul plasmei sanguine, al medicamentelor antivirale și al hidroxiclorochinei.

Vaccinurile: În lipsa unui tratament minune, singură soluție pentru că oamenii să-și recapete un oarecare sentiment de normalitate este un vaccin. Gates este optimist că un vaccin pentru COVID-19 ar putea fi gata în 18 luni, dar ar putea fi vorba și de nouă luni sau de doi ani.

Testarea: Gates consideră că este important că testarea să fie optimizată astfel încât intervalul pentru aflarea rezultatelor să fie mai scurt. De asemenea, oamenii ar trebui să aibă acces la teste pe care le pot face acasă.

Stabilirea contactilor: Cei care au avut contacte directe cu persoanele testate pozitiv ar trebui să aibă prioritate pentru testare și să se autoizoleze, spune Gates, care este de părere că majoritatea țărilor vor urma exemplul Germaniei.

Redeschiderea: Gates crede că cele mai multe țări dezvoltate vor intră în a două faza a pandemiei în următoarele două luni. Lumea va fi atunci „semi-normală”, o lume în care oamenii vor practică în continuare distanțarea socială, dar vor fi ceva mai puține restricții. Autoritățile vor trebui să pună în balanță riscurile și beneficiile înainte de a lua o decizie cu privire la deschiderea economiei, recomandă Gates.

Co-fondator al Microsoft, Bill Gates (cu o avere estimată la 110 miliarde de dolari) a achiziționat recent, împreună cu soția sa, Melinda, o casă în valoare de 43 de milioane de dolari, pe malul Oceanului Pacific, lângă San Diego.

Casa se întinde pe aproximativ 5.800 de metri pătrați. Are șase dormitoare, un jacuzzi de 10 persoane, pardoseală din calcar, piscină și o punte pe malul oceanului. Noua proprietate Del Mar este considerată una dintre cele mai mari din zonă.

Achiziția cuplului se adaugă la proprietățile imobiliare existente, care includ un campus din Medina, Wash, dar și o proprietate din Rancho Sante Fe, Calif.

În luna februarie, Bill Gates și-a comandat primul super yacht din lume, cu propulsie pe bază de hidrogen, în valoare de 500 de milioane de lire sterline (645 milioane dolari).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here