Biroul Electoral Dâmbovița a admis, joi, sesizarea PSD, care a solicitat interzicerea sloganului „O Românie fără hoție”, al USR PLUS, pe motiv de „defăimare”. Alianța va contesta această decizie la Biroul Electoral Central. Președinte executiv al PSD Dâmbovița este Titus Corlățean.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții USR PLUS din județul Dâmbovița:

Biroul Electoral de Circumscripție Dâmbovița a admis azi sesizarea PSD care a cerut interzicerea promovării sloganului <O Românie fără hoție> al Alianței USR PLUS pe motiv de <defăimare>. Așteptăm motivarea deciziei pentru a înțelege ce anume este deranjant pentru vechile partide politice din mesajul USR PLUS”, comunică alianța.

USR PLUS consideră în continuare că mesajul „O Românie fără hoție” nu vizează persoane sau un grup de persoane, ci expune o valoare, un principiu, care își are ecou atât în Constituție, cât și în legislația penală:

Este cel puțin bizar ca un partid politic, în acest caz PSD, să susțină că se simte discriminat prin faptul că ne dorim o Românie fără hoție, așa cum a formulat în plângerea către BEC Dâmbovița. Alianța USR PLUS va contesta această decizie la Biroul Electoral Central”, transmite alianța USR PLUS în comunicatul remis presei.

Dacă sloganul USR PLUS incită la ură și intoleranță, practic și Codul Penal incită la ură și intoleranță sau chiar direct la tortură”, a anunțat miercuri Liviu Iolu (USR PLUS) pe Facebook.

Iata si decizia BEJ Dambovita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here