Bode, către pompierii români aflaţi în Grecia: Suntem onoraţi de profesionalismul de care daţi dovadă

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a transmis, vineri, pompierilor români aflaţi în misiune în Grecia, că este onorat de profesionalismul de care dau dovadă, precizând că salvatorii din ţara noastră sunt un etalon în domeniul situaţiilor de urgenţă. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că, dacă va fi nevoie de pompierii români în Grecia, ei se vor întoarce, potrivit News.ro.

Lucian Bode şi Raed Arafat s-au întâlnit, vineri, cu pompierii români aflaţi în Grecia pentru executarea misiunilor de stingere a incendiilor de pădure.

Cu acest prilej, Lucian Bode a afirmat că misiunea din Grecia a arătat că salvatorii români sunt un etalon în domeniul situaţiilor de urgenţă.

“Mecanismul European de Protecţia Civilă este expresia pură a solidarităţii europene, iar România este un partener de nădejde capabil să ofere sprijinul cetăţenilor europeni aflaţi la nevoie. Stimaţi salvatori, am venit printre voi pentru că vreau să vă transmit personal aprecierea mea şi a tuturor românilor pentru ceea ce faceţi. Suntem onoraţi de profesionalismul de care daţi dovadă şi de tot efortul pe care îl faceţi pentru a duce la bun sfârşit misiunile care v-au fost încredinţate. Misiunea care se încheie în câteva zile a arătat că salvatorii români sunt un etalon în domeniul situaţiilor de urgenţă şi un partener de excepţie la nivel internaţional”, a afirmat Lucian Bode.

El a precizat că misiunea pompierilor români a fost una riscantă, dar plină de satisfacţii.

“Sunteţi şi de această dată eroii noştri şi un exemplu de profesionalism şi de solidaritate demn de urmat. O lume întreagă vă preţuieşte şi vă admiră. Vă asigur de întregul meu sprijin şi de susţinerea mea necondiţionată. Apreciez în mod deosebit colaborarea pe care o aveţi cu omologii dumneavoastră şi cu autorităţile elene. Ştiu că 13 dintre dumneavoastră au participat şi la misiunile din vara trecută. Ştiu că a fost o misiune riscantă pentru voi dar cu siguranţă plină de satisfacţii”, a mai transmis ministrul Afacerilor Interne.

La rândul său, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că dacă va mai fi nevoie de intervenţia pompierilor români în Grecia, ei se vor întoarce.

“Vreau să vă mulţumesc pentru ce aţi făcut aici. Vreau să mulţumesc prietenilor noştri din Grecia pentru modul în care v-au primit. Cu siguranţă, dacă va fi nevoie ne vom întoarce, dacă va fi nevoie, vom fi alături de Grecia aşa cum sunt convins că dacă noi am avea nevoie colegii din Grecia vor fi cu noi. (…) Drum bun, înapoi acasă şi colegilor din Grecia, suntem gata să revenim când este nevoie”, a declarat Arafat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here