„Bombă” găsită în contractele Primăriei Brașov pe 2020: Bani publici pentru trustul lui Voiculescu

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a anunțat miercuri că toate contractele Primăriei în valoare de peste 5.000 de euro sunt făcute publice. Pentru început, au fost publicate contractele din 2020. Printre acestea se află și un contract din care reiese că fostul primar, George Scripcaru, a plătit aproximativ 100.000 de euro trustului lui Dan Voiculescu, relatează Aktual24.

Este o promisiune pe care am onorat-o și care sper să le fie utilă tuturor celor care vor să afle informații despre cheltuirea banilor publici, dar și celor care vor să facă o analiză mai amănunțită asupra sumelor pe care Primăria Brașov le cheltuiește pe diverse capitole.

Brașovenii au dreptul să știe cum gestionăm banii lor, ce obligații contractuale ne asumăm și ce cheltuieli facem în numele lor. Aceasta este doar o prima etapă, vor urma și alte documente și informații care vor fi făcute publice în acest mod.

De exemplu, eu consider că brașovenii trebuie să aibă acces, în acest fel, la proiectele de investiții, începând cu publicarea studiilor de fezabilitate și proiectelor tehnice, continuând cu stadiul implementării lor și cu prezentarea la zi a lucrărilor efectuate. Așa cum Curtea de Conturi verifică în fiecare an modul în care se cheltuiesc banii publici, consider că în aceeași măsură brașovenii au dreptul să știe cum utilizăm banii plătiți de ei că taxe și impozite”, a declarat primarul Allen Coliban.

Contractele sunt publicate pe site-ul Primăriei, brasovcity.ro.

,,Dacă intrați pe pagină primăriei, la Transparență și liber acces, undeva în josul paginii este lista de contracte pe 2020. Probabil va dura un pic până vom încarcă și contractele din anii precedenți, dar e bine că acum sunt disponibile cele din 2020. A durat ceva anonimizarea lor, în conformitate cu prevederile GDPR, dar sunt toate aici și le puteți vedea”, a mai spus primarul.

Printre contractele publicate se află și unul încheiat de fostul primar, George Scripcaru, cu Antena 1, în valoare de aproximativ 100.000 de euro. Contractul a fost semnat cu o luna înainte de alegerile locale, pierdute de Scripcaru. Majoritatea reclamelor au fost difuzate în septembrie, luna în care a avut loc campania electorală pentru alegerile locale.

4 COMENTARII

  1. Care-i „BOMBA” ?Care-i ilegalitatea” ? Aaaa…da.înteleg,dacă s-ar fi dus la posturile „noastre”gemând de corectitudine,imparțiale,neafiliate politic,cu deontologie maximă și pline de căcuța mult se schimba abordarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here