Bombardamente la Kiev, în timpul unei vizite a secretarului general al ONU Antonio Guterres

Capitala Ucrainei, Kievul, a fost joi seara – pentru prima oară de la jumătatea lui aprilie – ţinta unor atacuri aeriene, în timpul unei vizite a secretarului general al ONU Antonio Guterres, constată jurnalişti AFP, citați de News.ro.

Corespondenţi AFP au văzut un etaj al unei clădiri în flăcări, geamuri sparte, numeroşi poliţişti şi salvatori.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a confirmat, într-o postare pe Telegram, ”două atacuri” într-unul dintre carterele capitalei.

”Joi (seara), inamicul a tras asupra Kievului. Două atacuri vizând cartierul Şevcenkovski”, a confirmat primarul Kievului Vitali Kliciko.

”Informaţii cu privire la victime sunt pe cale să fie clarificate, a anunţat Kliciko.

”Atacuri cu rachete în centrul Kievului în timpul vizitei oficiale a lui Antonio Guterres”, denunţă într-un mesaj postat pe Twitter un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliak, negociatorul-şef ucrainean.

”Ieri (miercuri), el (Antonio Guterres) era şezat la o masă lungă, la Kremlin, iar azi au loc explozii deasupra capului său”, îl ironizează Podoliak pe secretarul general al ONU.

”Aceasta este dovada faptului că avem nevoie de o victorie rapidă împotriva Rusiei şi că toată lumea civilizată trebuie să se unească în jurul Ucrainei”, scrie, la rândul său, şeful administraţiei prezideţiale ucrainene, Andrii Iermak.

”Trebuie să acţionăm rapid. Şi mai multe arme, şi mai multe eforturi umanitare, şi mai mult ajutor”, cere el.

Iermak îndeamnă să i se ia Rusiei dreptul de veto în Consiliul de Securitate al ONU.

”Consiliul de Securitate a eşuat să facă ceea ce era în puterea sa pentru a împiedica şi a pune capăt acestui război”, a denunţat la Kiev Antonio Guterres într-o conferinţă de presă comună cu Volodimir Zelenski.

Acest lucru este ”sursa unei mari dezamăgiri, frustări şi furii”, a apreciat Guterres.

viewscnt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here