Update 7:15

În mod oficial, Boris Johnson și conservatorii vor avea majoritate în noul Parlament. Formațiunea de dreapta a trecut deja de pragul de 326 de mandate și încă mai sunt de numărat multe voturi, așa că numărul de colegii câștigate de conservatori va mai crește.

Dacă Boris Johnson exultă, Jeremy Corbyn este în doliu. El a anunțat deja că va pleca din fruntea Partidului Laburist, dar la finalul unei perioade de „reflecție” asupra rezultatelor dezastruoase din această seară.

Update 6:00

Jeremy Corbyn a fost reales pentru a zecea oară drept parlamentar în colegiul londonez Islington. Dar acesta a fost doar una dintre puținele vesti bune într-o seară dezastruoasă pentru Partidul Laburist. Formațiunea de stânga, cu Jeremy Corbyn în frunte, a suferit cea mai mare infrangere de după 1935.

În paralel, Boris Johnson a condus Partidul Conservator către cea mai mare victorie din ultimii 32 de ani. Ultima oară că când conservatorii au reușit un asemenea succes, în fruntea formațiunii era Margaret Thatcher. Boris Johnson va avea astfel majoritatea necesară pentru a scoate Regatul Unit din UE la 31 ianuarie 2020. Brexit devine mai cert ca niciodată.

Știrea inițială

Partidul Conservator, al premierului britanic în funcţie Boris Johnson, se clasează pe primul loc în scrutinul parlamentar anticipat din Marea Britanie, arată rezultatele sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, potrivit Mediafax.

Conform sondajului, efectuat la comanda postului Sky News, Partidul Conservator (centru-dreapta) a obţinut 368 de locuri în Camera Comunelor, peste pragul majoritar de 326 de locuri.

Partidul Laburist (centru-stânga), condus de Jeremy Corbyn, este creditat cu 191 de locuri, faţă de 262 în prezent.

Pe locul trei se clasează Partidul Naţional Scoţian (SNP), cu 55 de locuri.

Partidul Liberal-Democrat este creditat cu 13 locuri, Partidul Verzilor a obţinut un singur mandat, iar Partidul Brexit, condus de Nigel Farage nu a obţinut niciun loc în Camera Comunelor.

2 COMENTARII

  1. „Asta se întâmplă când sarcina păstrării Marii Britanii în UE rămâne pe umerii unei marionete a lui Putin, precum Corbyn” zice Dan Turturica pe facebook. WHAT???!!!! Corbyn e unealta lui Putin? Ati citit manifestul laburistilor? V-ati uitat o secunda la actvitatea lui Corbyn de pana acum? E completa nebunie sa spui ca autorul celui mai progresist manifest de pe planeta cu focus pe climate change, egalitate economica si sociala, educatie, green industrial revolution, toleranta, internet gratis, dezvoltarea infrastructurii feroviare de mare viteza pentru a-i ajuta pe oameni sa calatoreasca mai putin cu avionul, saptamana de lucru de 4 zile etc etc, ar fi marioneta lui Putin. Brexitul lui Johnson si politicile neoliberaliste, astea sunt pe placul lui Putin&co. pentru ca Europa mai slaba si pentru ca a-si parca banii in coninuare in Londra. Domnule Turturica, incepeti sa deveniti o mare dezamagire, se pare ca nu intelegeti mai nimic din ce se intampla in lume. Nu-i destul sa citesti ziare in fiecare zi, mai puneti mana si pe cate o carte de filosofie, interesati-va de scoala de la frankfurt, uitati-va unpic la ce societate spectaculoasa au produs scandinavii implementand ideile scolii de la frankfurt etc. Putin nu are nicio treaba cu neomarxismul, cu socialismul, e halucinant ca cineva cu pregatirea dvs. ar putea sa faca o asemenea legatura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here