Boris Johnson exultă, Jeremy Corbyn se pregătește de „pensie”

Primul ministru britanic Boris Johnson a declarat vineri că guvernul său se pare că a câştigat un nou mandat puternic pentru a finaliza Brexit-ul, iar lucrurile par să meargă în direcţia cea bună în urma rezultatului votului anunţat de exit-polluri, potrivit Reuters, citată de Mediafax.

„În această etapă, se pare că acestui Guvern conservator dintr-o singură naţiune i s-a dat un nou mandat puternic, de a finaliza Brexit-ul şi nu doar de a finaliza Brexit-ul, ci de a uni această ţară şi de a o duce mai departe”, a declarat Johnson după câştigarea circumscripţiei sale din Uxbridge, Londra.

„Cred că aceasta se va dovedi a fi o alegere istorică care ne oferă acum, în acest nou Guvern, şansa de a respecta voinţa democratică a poporului britanic, de a schimba această ţară în bine şi de a declanşa potenţialul întregului popor din această ţară”, a adăugat Johnson.

Liderul Partidului Laburist şi al opoziţiei din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, a declarat că nu va conduce partidul la viitoarele scrutine electorale după ce a recunoscut că a fost o „noapte foarte dezamăgitoare”, după înfrângerea suferită în alegerile generale din 12 decembrie, potrivit Reuters.

„Este evident că este o noapte foarte dezamăgitoare pentru Partidul Laburist, cu rezultatul pe care l-am obţinut”, a spus Corbyn după ce şi-a câştigat locul electoral din nordul Londrei.

„Nu voi conduce partidul în nicio viitoare campanie electorală generală”, a spus el, adăugând că partidul trebuie să reflecte şi că va conduce partidul în timp ce discuta despre viitorul acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here