UPDATE. Două trenuri s-au ciocnit frontal în Ploiești. 6 persoane rănite

Şase persoane au fost rănite în urma unui accident feroviar produs miercuri după amiază în gara Ploieşti Triaj, unde două trenuri s-au ciocnit. La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje medicale. În urma primelor evaluări, mecanicii celor două garnituri feroviare şi trei pasageri sunt răniţi. Aceştia nu sunt răniţi grav.

În urma incidentului feroviar, 6 persoane au fost rănite şi sunt evaluate la faţa locului de către echipajele medicale. Persoanele sunt conştiente, precizează IGSU.

Echipa CBRN a fost trimisa la fata locului, imediat după primirea apelului la 112, înainte ca forţele ISU să ajungă în zonă. Măsura a fost necesară întrucât  nu se cunoştea natura încărcăturii trenului de marfă.

Primele date arată că un tren de marfă ar fi depăşit semnalul de oprire şi s-a ciocnit cu un tren care transporta persoane pe ruta Ploieşti Sud – Bucureşti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, pompierii au fost solicitaţi să intervină, miercuri după-amiază, în gara Ploieşti Triaj, în apropierea municipiului Ploieşti, unde două trenuri au deraiat. 

Primele date de la faţa locului arată că cinci persoane au fost rănite. La locul accidentului au fost trimise patru ambulanţe SMURD, una de terapie intensivă, o ambulanţă pentru victime multiple, două echipaje de descarcerare şi două echipaje de stingere.  

IGSU a anunţat că în sprijinul echipejelor prahovene, la faţa locului a fost trimisă şi echipa CBRN a Unitatii Speciale de Intervenţie in Situatii de Urgenta. De asemenea, un elicopter SMURD se deplasează in zonă. 

Oficialii CFR nu au precizat, până la ora transmiterii acestei ştiri, condiţiile în care s-a produs accidentul. 

Conform IPJ Prahova, primele date arată că un tren de marfă ar fi depăşit semnalul de oprire şi s-a ciocnit cu un tren care transporta persoane pe ruta Ploieşti Sud – Bucureşti.   

Sursa citată precizează că în urma impactului primul vagon al trenului de persoane a sărit de pe şine. Reprezentanţii ISU precizează că, în urma primelor evaluări, șase persoane, printre care mecanicii celor două garnituri feroviare şi trei pasageri sunt rănite. Aceştia nu sunt rănite grav, arată primele informaţii.

Traficul feroviar în gara Ploieşti Triaj este complet blocat, pe ambele fire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here