Nicușor Dan, sprijinit de PNL la Primăria Capitalei. Orban: Am convingerea că este cel mai potrivit candidat

Foto: INQUAM/Eduard Vînătoru

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, a anunțat, joi, decizia de a-l sprijini pe Nicușor Dan la alegerile pentru Primăria Capitalei. Orban a menționat că obiectivul PNL este de a elibera Bucureștiul de „domnia despotică” a PSD.

Principalele declarații ale lui Ludovic Orban:

  • În 2016, bucureștenii, din păcate, au luat o decizie care a dus Bucureștiul în pragul falimentului, care a dus la o soluție pentru Primăria Capitalei care afăcut praf Bucureștiul.
  • După cum v-am anunțat, PNL a efectuat o cercetare sociologică amplă la nivelul Bucureștiului și al fiecărui sector. În urma acestei cercetări a rezultat clar că toți candidații PNL au șansa de a câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei, dar nu avem această garanție că pot câștiga în bătălia cu PSD.
  • Vreau să vă anunț că în urma discuțiilor cu Nicușor Dan, mai mule discuții care au vizat problematica Bucureștiului, soluțiile pentru marile probleme ale Capitalei României, am luat decizia de a îl propune pe Nicușor Dan drept candidat la Primăria Capitalei, susținut de PNL.
  • În zilele următoare, voi susține această propunere în fața PNL București și în fața Biroului Politic Național al PNL.
  • Obiectivul nostru fundamental este acela de a asigura o guvernare locală a Bucureștiului care să ofere soluții care stau în picioare pentru fiecare dintre problemele majore ale Bucureștiului.
  • Nu am avut nicio negociere politică cu Nicușor Dan. Singurele discuții au fost legate de problemele Bucureștiului și soluții.
  • PNL face într-un fel un sacrificiu că renunță la dorința de a avea un candidat propriu. Acest sacrificiu este făcut pentru un candidat în care eu cel puțin am încredere deplină și are toate datele necesare pentru a asigura o guvernare locală performantă.
  • Este fundamental ca în București să se producă o schimbare profundă.

Context

Numele lui Nicușor Dan a fost luat de mai multă vreme în calcul, la vârful PNL, liberalii nefăcând un secret din obiectivul strategic de a îndepărta PSD-ul de la butoanele Primăriei Capitalei. Însă mai multe voci au explicat necesitatea înscrierii lui Nicușor Dan în partid pentru a putea beneficia de sprijinul PNL la localele din vară.

Nicusor Dan a purtat negocieri, în ultimele luni, și cu formațiunea condusă de Dacian Cioloș. Sprijinit de USR pentru candidatura la Primăria Capitalei, Nicușor Dan nu primise undă verde și de la PLUS, în condițiile în care această din urmă formațiune îl sprijină pe Vlad Voiculescu.

Duminică a avut loc o nouă rundă de negocieri. În acel context, candidatul PLUS pentru funcţia de primar general al Capitalei afirma că, în continuare, „cuiul lui Pepelea rămâne metoda de desemnare”.

Într-o postare pe Facebook înaintea întâlnirii cu Vlad Voiculescu, Nicușor Dan a schițat propunerile sale de calendar de acțiuni. Detalii – AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here