Scene incredibile, astăzi, într-un cartier din Hunedoara. Mai multe echipaje de poliție au fost atacate de localnici, după ce, în urma unei razii privind respectarea deplasării în spațiul public, au ridicat un bărbat beat, recalcitrant și fără documentele prevăzute de lege la el, informează Digi24.

Conflictul a izbucnit în această după-amiază, în orașul Hunedoara, mai exact într-un oraș al cartierului denumit Micro 7.

Oamenii legi spun că organele de poliție se aflau în patrulare, în cartier, ca să verifice respectarea Ordonanței Militare care prevede restricționarea deplasării în afara domiciliului, când, la un moment dat au surprins pe stradă un bărbat care nu a prezentat declarația pe proprie răspundere, nu avea nici actele de identitate la el și era și sub influența băuturilor alcoolice.

Spiritele s-a încins în momentul în care bărbatul a fost încătușat și dus în autospeciala poliției pentru a fi transportat la secție pentru identificare. În acel moment, acesta a adresat jigniri oamenilor legii, iar vecinii au ieșit din locuințe să îl susțină.

Zeci de persoane furioase au ieșit din blocuri, au jignit polițiștii și au distrus mașinile acestora. Trei dintre cei care au luat parte la incidente au fost deja reținuți și conduși la sediul poliției din Hunedoara pentru a fi audiați cu privire la comiterea infracțiunilor de ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere, întrucât două dintre autospecialele de poliție au fost avariate în cursul intervenției.

Oamenii au încercat să spargă geamurile mașinilor de poliție și au aruncat cu pietre în acestea.

Pentru calmarea situației, polițiștii au fost nevoiți să tragă și mai multe focuri de avertisment, însă fără folos. Depășiți numeric, polițiștii au decis să se retragă la un moment dat. Aceștia au revenit în zonă după ce au primit întăriri.

Acum în zonă se află polițiști de la ordine publică, jandarmi și luptători de la fortele speciale. Conflictul este aplanat și urmează ca cei implicați să fie identificați și trași la răspundere pentru faptele comise.

1 COMENTARIU

 1. Politia Romana de 2 lei plina de incompetenti,lasi,slab pregatiti sau deloc.
  Nu au nici o autoritate.
  In schimb sunt platiti cu salarii colosale si pensii speciale/serviciu.
  Uitati-va la ei cum arata,nu au nici o prestanta,sunt jalnici,mai era si o ”femeie politist,absolut penibil,sunt platiti absolut degeaba.
  Rad si ultimi parliti de tigani de ei.
  Aici am ajuns dupa 30 de ani de deprofesionalizare si promovare in aceasta institutie esuata numai a slugilor si a coruptilor la fel ca si restul institutiilor din aceasta tara.
  Vai de capu nostru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here