Bruynseels, mesaj pentru Universul.net: Nu-i datorez nimic lui Dan Voiculescu

Ramona Bruynseels și Dominic Bruynseels

Ramona Bruynseels, candidata PPU-SL la alegerile prezidențiale, eliminată în turul întâi, susține că nu îi datorează nimic mogului Dan Voiculescu, al cărui trust media a promovat intens candidatura acesteia.

„Nici eu și nici Dominic, soțul meu, nu i-am datorat și nici nu îi datorăm ceva dlui Dan Voiculescu. Este o manipulare crasă ceea ce se spune”, se arată într-un mesaj transmis de Ramona Bruynseels redacției Universul.net.

„L-am cunoscut pe dl Dan Voiculescu în noiembrie anul trecut și nu ne-a legat nicio afacere sau parteneriat vreodată. Soțul meu este un om vertical și corect care nu datorează nimănui un cent și este foarte urât că încercați să îl coborâți la nivelul politicienilor și oamenilor manipulativi din România. Alți oameni, caractere discutabile, ne datorează nouă bani”, susține Ramona Bruynseels.

Informațiile legate de conexiunile financiare dintre fosta candidată la prezidențiale și Dan Voiculescu au apărut într-o serie de înregistrări intrate în posesia Newsweek România, publicate luna trecută, în care Ramona Bruynseels îl acuza pe patronul Grupului Intact de șantaj și de folosirea discreționară a banilor de campanie.

„În ceea ce privește candidatura mea, în ceea ce mă privește pe mine și pe soțul meu, aceasta a reprezentat un proiect adevărat, în care am crezut din tot sufletul și încă mai cred. Dacă altcineva a avut alte ganduri murdare, nu am de unde să știu și nici nu îmi asum responsabilitatea pentru gândurile sau intențiile altcuiva. Totuși, nu îmi vine să cred, dar în Romania, din păcate, orice e posibil. Eu pot să garantez pentru ceea ce am intenționat eu și sotul meu”, se mai arată în mesajul transmis Ramona Bruynseels redacției Universul.net.

Bruynseels spune că Ștefan Prisecaru, membru din staff-ul ei de campanie, al cărui nume apare în probele audio, a înregistrat-o „fără a-mi cere acordul” și, în consecință, „e pasibil de pedeapsă penală”.

„Mai mult decât atât, a uzat de înregistrări, la fel, fără a-mi cere acordul. În acele înregistrări nu spun că soțul meu ar plăti vreo datorie fața de Dan Voiculescu, ci că ar avea de plătit tot ce însemna continuarea campaniei, adică alte cateva sute de mii de euro (cum estimam eu atunci)”.

În mesajul transmis Universul.net, Ramona Bruynseels a făcut referire și la suma de 10 milioane de dolari suma maximă pe care o pot deconta de la stat, în baza cheltuielilor de campanie, candidații la alegerile prezidențiale care ating pragul de 3%.

„Referitor la suma de 10,000,000 euro (dolari – n.r.), vă anunș cu respect că în cel mai bun caz (dacă luam 3%), recuperam suma de aproximativ 130.000 euro respectiv, cât s-a cheltuit în cele 30 de zile de campanie. Destul de departe de 10 milioane, nu?!? Pentru cei care nu știu, legea îți dă dreptul să recuperezi atât cât ai investit, nici mai mult, nici mai puțin, și asta dacă prezinți documente justificative clare: contracte, facturi, op-uri. Credeti ca eu sau soțul meu am fi riscat tot ce avem, mai ales imaginea noastră în continuare nepatată pentru a scoate bani de la stat fraudulos?!?”, precizează Ramona Bruynseels.

„Repet, eu am intrat cu gânduri curate și cu multă bună credință în proiectul candidaturii”, adaugă Ramona Bruynseels.

În primul tur al alegerilor prezidențiale, Ramona Bruynseels a obţinut doar 2,7% din voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here