Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, la Parlament, că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre cele trei propuneri de interimari în locul miniştrilor ALDE, iar şeful statului i-a spus că va da un răspuns într-un timp scurt.

Am vorbit cu domnul preşedinte şi mi-a spus că legat de cele trei propuneri pe care le-am făcut pentru portofoliile ALDE îmi va da un răspuns într-un timp scurt. Nu mi-a spus nici că acceptă, nici că nu acceptă. Mi-a spus că într-un interval de timp scurt va veni cu un răspuns”, a afirmat Viorica Dăncilă, luni, la Parlament.

Ea a adăugat că Guvernul funcţionează, însă speră să aibă un răspuns de la Klaus Iohannis până miercuri sau joi, când va exista o şedinţă a Executivului.

Nu este blocat Guvernul. Guvernul funcţionează. Vedem în şedinţa de Guvern. O avem ori miercuri, ori joi, Deci până miercuri sau joi, sper să avem un răspuns”, a susţinut Dăncilă.

Şeful Executivului anunţase anterior că îl va suna pe preşedinte pentru a se lămuri cu privire la intenţiile acestuia în legătură cu interimarii propuşi pe posturile care au fost deţinute de ALDE.

Propunerile pentru posturile de interimari sunt Nicolae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea la Relaţia cu Parlamentul.

Premierul a ameninţat că în cazul în care şeful statului va amâna situaţia, se va adresa CCR.

Viorica Dăncilă se află, luni, la Parlament, pentru a purta discuţii cu grupul minorităţilor naţionale de la Camera Deputaţilor, altele decât UDMR, în vederea obţinerii unei susţineri a Guvernului la votul în Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here