Bulgaria provoacă un scandal de rasism în fotbalul european. Se cere demisia șefului federației bulgare

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a cerut demisia șefului federației bulgare de fotbal, după ce fanii naționalei au declanșat un scandal rasist în timpul meciului de ieri, cu Anglia. De asemenea, ministrul Sportului a amenințat că executivul va rupe relații cu federația și că va tăia fondurile.

Meciul, care contează pentru calificarea la Euro 2020, a fost întrerupt de două ori de arbitru din cauza unui grup de suporteri. Aceștia, îmbrăcați în negru, au făcut remarci rasiste la adresa jucătorilor englezi de culoare și au reprodus sunete de maimuță.

Fotbaliștii vizați s-au plâns la adrenorul Gareth Southgate, care a atras atenția arbitrului central. La pauză, căpitanul Bulgariei s-a luat la ceartă cu fanii, ca să-i liniștească.

Stadionul Vasil Levski din Sofia era oricum parțial suspendat de UEFA, din cauza remarcilor rasiste făcute de fanii bulgari la o altă partidă.

După meci, selecționarul bulgar Krasimir Balakov a spus că nu a auzit nimic și asemenea incidente rasiste nu au mai loc. În plus, i-a acuzat pe suporterii englezi că i-a înjurat pe cei bulgari.

Anglia a bătut cu 6-0

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here