Cancelarul Germaniei afirmă că o schimbare de regim în Rusia nu este obiectivul NATO

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat duminică că o schimbare de regim în Rusia nu este obiectivul NATO, în pofida invaziei ruse în Ucraina, transmite Agerpres, care citează AFP.

O schimbarea de regim în Rusia „nu este scopul NATO, nici al preşedintelui american”, a declarat cancelarul Scholz la postul public german ARD.

„Am avut ocazia să vorbesc pe larg cu el la Casa Albă şi am discutat şi despre aceste chestiuni”, a adăugat el.

Preşedintele Joe Biden a declarat sâmbătă, la Varşovia, că omologul său rus Vladimir Putin nu trebuie „să rămână la putere”. Casa Albă a asigurat imediat că Joe Biden nu a făcut apel la o „schimbare de regim”.

„Democraţia, libertatea şi legea au un viitor peste tot, dar pun pariu că este dorinţa profundă pe care o avem ca fiinţe umane aceea de a trăi într-o democraţie”, a explicat Olaf Scholz.

„Depinde însă de popoare şi de ţări să lupte pentru această libertate”, a adăugat el.

„Ceea ce trebuie să garantăm este că nu există nicio încălcare a integrităţii şi a suveranităţii statelor”, a argumentat cancelarul german.

Întrebat despre livrările de arme de către Germania, considerate insuficiente de către Kiev, cancelarul german a răspuns:”Facem tot ce ne stă în putere”. Armele deja livrate de Occident au permis, în opinia sa, „succese considerabile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here