Cancelarul Scholz susține în Bundestag necesitatea aprovizionării cu petrol și gaze din Rusia

Olaf Scholz a avertizat împotriva unei opriri grăbite a livrărilor de petrol și gaze din Rusia. Acest lucru ar duce la recesiune, în Germania. În ce-i privește pe refugiații de război, el le-a asigurat sprijin deplin. Declarațiile cancelarului german au fost făcute în cadrul unei dezbateri generale în Bundestag, relatează Spiegel.de.

În dezbaterea generală din Bundestag, cancelarul Olaf Scholz (SPD) a subliniat încă o dată sprijinul guvernului federal pentru Ucraina și a vorbit despre efectele actului de agresiune rusesc. „Ucraina se poate baza pe ajutorul nostru”, a spus cancelarul german.

Cu toate acestea, el a respins propunerea unei o zone interzise de zbor, deasupra Ucrainei. Trebuie evitată o confruntare directă cu Rusia, consideră el. „NATO nu va deveni parte în război, noi și aliații noștri suntem de acord cu aceasta. Orice altceva ar fi iresponsabil”, a adăugat Scholz.
Cancelarul german a mai spus că oprirea importurilor de petrol rusești nu poate fi implementată peste noapte. Germania este amenințată cu recesiune, dacă face pași pripiți. Sancțiunile nu ar trebui să lovească UE mai tare decât ar lovi conducerea rusă. De altfel, sancțiunile împotriva Rusiei ar fi fost deja înăsprite zilnic, însă multe efecte devin evidente abia după săptămâni.
Scholz a asigurat sprijin complet, refugiaților de război din Ucraina. „Încă nu este clar, câte femei, câți bărbați și copii din Ucraina vor căuta refugiu în țara noastră. Tot ce știm este că vor fi mulți”, a spus cancelarul. „Refugiații sunt bineveniți aici, la noi. Germania va ajuta, iar guvernul federal este și el pregătit să ia măsuri suplimentare”.
Miercuri, Bundestagul a discutat despre bugetul Cancelariei, într-o dezbatere generală de trei ore. Acesta este considerat punctul culminant al deliberărilor bugetare din Parlament, care au început marți, potrivit Hotnews.
După dezbaterea generală, Bundestagul a discutat și despre bugetele Ministerului Federal de Externe, ale Ministerului Apărării și ale Ministerului Dezvoltării. Datorită alegerilor federale din toamna anului trecut, bugetul pentru 2022 va fi prezentat parlamentului cu câteva luni mai târziu decât de obicei.
Joi și vineri, șefii de stat și de guvern ai NATO, ai G7 și ai Uniunii Europene se vor întâlni la Bruxelles, pentru trei summit-uri consecutive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here