Când vor ajunge tabletele în toate unităţile de învăţământ din Bucureştiului? Răspunsul ministrului

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că, în cursul zilei de joi, vor ajunge, în toate unităţile de învăţământ din toate sectoarele Bucureştiului, tabletele pentru desfăşurarea cursurilor online. Ea a precizat că cele peste 8.000 de tablete erau în depozitul Inspectoratului Şcolar din 26 septembrie, dar reprezentanţii instituţiei au motivat că, în această perioadă, mai mulţi inspectori au fost fie bolnavi de COVID-19, fie în carantină sau izolare, transmite News.ro.

„În curând în toate unităţile de învăţământ, din toate sectoarele, vor fi transmise aceste tablete. În curând însemnând astăzi. Pentru că ţin să precizez faptul că în depozitul de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti aceste tablete – este vorba despre 8.057 de tablete – au venit din data de 26 septembrie”, a declarat, joi, Monica Anisie.

Ea a menţionat că ISMB trebuie să explice de ce tabletele au rămas în depozit.

„Tot ceea ce pot să vă spun este că eu am aflat de această situaţie marţi, săptămâna aceasta, când am făcut o întâlnire la Prefectură şi mi-au spus inspectorii de sectoare că încă nu au primit tabletele. Ştiind faptul că Ministerul Educaţiei a transmis deja tabletele către ISMB am cerut lămuriri inspectorului şcolar general şi acum am deblocat această situaţie”, a adăugat Anisie.

Anisie a explicat că întâlnirea repsectivă a fost pentru a se pregăti dacă va fi cazul să se intre în scenariul roşu, adică dacă se va atinge pragul de infectare de 3 la o mie de locuitori.

„Prin acest program desfăşurat de Ministerul Educaţiei ne pregătim să fim în scenariul roşu dacă este necesar”, a punctat ministrul.

Anisie a spus că Inspectoratul Şcolar a motivat că în această perioadă mai mulţi inspectori au fost în carantină sau izolare, unii chiar infectaţi cu noul coronavirus.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, din cele 82.000 de tablete pentru care s-a semnat contractul au fost distribuite 26.000, în judeţele Argeş, Mureş, Prahova şi parţial Ilfov. În a doua etapă s-au semnat contractele pentru achiziţia a încă 108.000 de tablete, iar în a treia etapă se evaluează ofertele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here