Casa Artelor din Miercurea Ciuc, iluminată în culorile drapelului României, în premieră, de 1 Decembrie. Cum a comentat primarul municipiului, Korodi Attila

Casa Artelor din Miercurea Ciuc a fost iluminată, miercuri seara, în culorile drapelului României, în premieră, cu prilejul Zilei Naţionale. Primarul municipiului, Korodi Attila, a făcut, joi, mai multe precizări pe pagina sa de Facebook, după ce, în premieră, o clădire din oraş a fost iluminată în culorile drapelului românesc, cu ocazia Zilei Naţionale a României, anunță Agerpres.

Subprefectul cu atribuţii de prefect, Marius Ţepeluş, a declarat presei că proiectul a fost realizat de Instituţia Prefectului judeţului Harghita în colaborare cu Primăria Miercurea Ciuc şi reprezintă un semn de normalitate.

„Este o reală bucurie să simţi că felul în care te-ai manifestat în comunitate în decursul timpului şi că potecile bătătorite ale bunei convieţuiri dau roadele normalităţii. Am susţinut mereu că locul în care trăim are şansa unei comunităţi unite, un loc binecuvântat pentru români şi maghiari deopotrivă, cu condiţia implicării sincere, a argumentelor serioase şi cu oamenii potriviţi, care înţeleg că putem trăi şi sărbători împreună, aşa diferiţi cum suntem. Aşa s-ar putea traduce în cheie simbolică şi realizarea acestui proiect prin care Casa Artelor din Miercurea-Ciuc este luminată, de Ziua Naţională, în culorile drapelului României, proiect pentru care ţin să-i mulţumesc primarului municipiului Miercurea-Ciuc, domnul Korodi Attila, şi echipei din primărie, cu care, de altfel, am conlucrat aproape zece ani (în calitate de consilier local- n.r.) şi am dus la bun sfârşit multe proiecte pentru comunitatea noastră. La mulţi ani, harghiteni! La mulţi ani, România!”, a declarat Marius Ţepeluş.

Proiectul prin care Casa Artelor a fost luminată în culorile drapelului national a reprezentat o surpriză şi nu a fost menţionat în programul stabilit pentru Ziua Naţională.

Clădirea situată în centrul municipiului Miercurea Ciuc va fi luminată astfel până la ora 22,00.

Ceremonialul militar şi religios dedicat Zilei Naţionale a României care a avut loc la Miercurea Ciuc în cursul zilei de miercuri, a fost marcat de mai multe noutăţi, respectiv faptul că Primăria Miercurea Ciuc a fost reprezentată, după mulţi ani, de unul din membrii conducerii sale- viceprimarul Bors Bela- şi de faptul că centrul oraşului a fost pavoazat cu drapele ale României de dimensiuni mai mari.

În timpul mandatelor fostului primar, Raduly Robert Kalman, conducerea municipalităţii a participat foarte rar la evenimentele de 1 Decembrie, iar în oraş erau amplasate doar steaguri de mici dimensiuni.

Şi în data de 23 octombrie, cu ocazia Zilei Revoluţie ungare din 1956, care este zi naţională în Ungaria, mai multe clădiri din Miercurea Ciuc au fost luminate în culorile drapelului ţării vecine.

*Primarul Attila: Un semn de normalitate

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a făcut, joi, mai multe precizări după ce, în premieră, o clădire din oraş a fost iluminată în culorile drapelului românesc, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Într-o postare în limba maghiară pe pagina sa de Facebook, Korodi Attila menţionează că au sosit mai multe semnale, după ce, la solicitarea Instituţiei Prefectului, Casa de Cultură a Sindicatelor (redenumită recent Casa Artelor – n.r.) a fost luminată, miercuri, în roşu-galben-albastru, din text reieşind că unele persoane au criticat acest moment.

Primarul reaminteşte că şi în 23 octombrie, cu ocazia marcării Zilei Revoluţiei Ungare din 1956, aceeaşi clădire, dar şi altele din oraş, au fost luminate în culorile naţionale maghiare (roşu-alb-verde – n.r.), iar Primăria a organizat evenimente şi cu prilejul altor sărbători ale comunităţii maghiare, fiind coorganizatoare inclusiv la marcarea semnării Tratatului de la Trianon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here