Dr. Anthony Fauci sfătuiește oamenii să poarte mască în interior chiar dacă sunt complet vaccinați și stimulați cu a treia doză

Dr. Anthony Fauci a sfătuit miercuri telespectatorii CNN să poarte mască în interior, chiar dacă au fost complet vaccinați împotriva coronavirusului și chiar dacă au primit rapel de vaccin (doza ”booster”), notează Fox News

În timp ce participa virtual la o reuniune concentrată pe pandemie, Fauci le-a spus publicului, spre deosebire de îndrumările CDC, să poarte o mască, în timp ce se întâlnesc cu alți oameni undeva în interior, dacă nu sunt siguri de starea de vaccinare a tuturor celorlalți. 

„Toată lumea a vorbit despre ce să faci dacă nu ești vaccinat sau fără rapel, dar ce ar trebui să facă cineva care are toate cele trei injecții pentru a se proteja de varianta Omicron?” l-a întrebat un membru al audienței virtuale pe Fauci.

Da, bună întrebare. Cerem oamenilor să meargă să facă rapel, iar întrebarea care tocmai a fost pusă este foarte relevantă. Ceea ce faci este exact ceea ce spuneam noi, și asta este să fim prudenti și precauți”, a spus Fauci. 

Și unul dintre lucrurile care este foarte clar este că, dacă trebuie să fiți într-o adunare interioară, unde nu sunteți sigur de starea de vaccinare a oamenilor din jurul dvs., purtați o mască”, a spus el. 

Fauci a adăugat că este important să existe o ventilație bună în interior și că, deși țara se îndreaptă spre luni mai reci, să încercăm să organizăm întâlniri cu grupuri mari de oameni în aer liber.

Este doar bunul simț, prudent, să încerci să eviți o situație riscantă. Dar ai făcut deja un pas major în a te proteja prin faptul că te-ai vaccinat de trei ori. Acesta este un pas cu adevărat mare spre a te proteja. ”, a spus Fauci. 

Cel mai recent ghid al CDC privind măștile afirmă că „toată lumea, cu vârsta de peste 2 ani sau mai mult, care nu este complet vaccinată, ar trebui să poarte o mască în locuri publice interioare”, dar că cei care sunt complet vaccinați trebuie să poarte o mască în interior doar dacă se află într-o zonă de „transmitere substanțială sau ridicată” a virusului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here