Cât de gravă va fi situația pacientului Covid 19 în funcție de simptome – studiu

Cercetători britanici, de la King’s College, au ajuns la concluzia că există șase tipuri diferite de Covid-19, după ce au studiat simptomele înregistrate de o aplicație folosită pe scară largă a pacienților infectați cu noul coronavirus. Boala, depistată până acum la peste 14 milioane de oameni, se manifestă diferit, descoperirea britanicilor putând să ajute la identificarea cazurilor grave.

Cele șase tipuri diferite de simptome sunt corelate cu cât de gravă poate deveni infecția. De asemenea, distincția făcută între tipurile de boală (după simptome) mai arată și în ce măsură evoluția bolii poate duce un pacient la situația în care are nevoie de respirație asistată, asta însemnând ventilație sau administrare de oxigen. Studiul originar poate fi consultat aici.

Cele șase tipuri ale simptomelor Covid 19.

  • 1. Simptomele de gripă clasică – durere de cap, pierderea simțului mirosului, dureri de mușchi, tuse, gât iritat, dureri în piept, fără febră.
  • 2. Simptome de gripă – dureri de cap, pierderea mirosului, tuse, gât iritat, răgușeală, febră, lipsa poftei de mâncare
  • 3.Simptome gastrointestinale – dureri de cap, pierderea mirosului, lipsa apetitului, diaree, gât iritat, dureri de piept, fără tuse
  • 4.Simptome serioase – oboseala, care se adaugă durerilor de cap, pierderii mirosului, tusei, febrei, răgușelii, durerilor în piept.
  • 5.Simptome serioase – confuzie, la care se adaugă durerile de cap, absența mirosului, absența poftei de mâncare, tusei, răgușelii, gâtului iritat, durerilor de piept, oboselii și durerilor musculare.
  • 6. Simptome serioase – de natură abdominală și respiratorie. Dureri de cap, pierderea mirosului, a poftei de mâncare, tuse, febră, răgușeală, iritație în gât, dureri de piept, oboseală, confuzie, dureri musculare, respirație scurtă, diaree, dureri abdominale.

Pacienții cu nivelurile 4, 5 și 6 de simptome, descrise mai sus, sunt cei care ajung la spital și care au nevoie se respirație asistată (terapie intensivă), a arătat studiul cercetătorilor britanici.

Deși tusea frecventă, febra și pierderea mirosului (anosmia) sunt printre simptomele cele mai frecvente la Covid 19, informațiile adunate în studiul citat, bazate, cum am arătat mai sus, pe utilizatorii unei aplicații de monitorizare a pacienților depistați pozitiv cu noul coronavirus, indică o gamă largă de simptome. Este evident, arată studiul, că manifestările bolii variază de la cele ale unei simple răceli sau gripe obișnuite până la stări grave, dintre care unele cauzează moartea. Progresia bolii și finalul ei diferă, de asemenea, în mod semnificativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here