Cătălin Cîrstoiu, discuţii cu şeful AIEA: Vom realiza la Spitalul Universitar cel mai important buncăr de radioterapie din România

Sursa: Facebook

Managerul Spitalului Universitar din Capitală, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei din partea PSD-PNL, a avut discuţii cu Rafael Mariano Grossi, directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, el anunţând că vor realiza la Spitalul Universitar cel mai important buncăr de radioterapie din România, care va ajuta zeci de mii de pacienţi în fiecare an, informează News.ro.

”L-am întâmpinat la Spitalul Universitar, pe domnul Rafael Mariano Grossi, directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) Viena, o vizită pe care am programat-o cu mult timp în urmă şi care continuă viziunea de dezvoltare a Spitalului Universitar. În urma cu 2 ani, SUUB fost nominalizat ca spital de referinţă în cazul unui dezastru nuclear sau radiologic”, a scris medicul Cătălin Cîrstoiu pe Facebook, adăugând că este un proiect unic în Sud-estul Europei.

Cîrstoiu precizează că un obiectiv esenţial este dezvoltarea în spital a unui circuit complet pentru pacienţii oncologici, de la efectuarea de screening şi primele etape ale diagnosticului, la realizarea unui act terapeutic complex – chirurgie oncologică, chimioterapie, radioterapie şi suport psihologic.

”Obiectivul final este că vom realiza la Spitalul Universitar cel mai important buncăr de radioterapie din România, care va ajuta zeci de mii de pacienţi în fiecare an!”, mai spune Cîrstoiu.

Câți copii s-au născut în februarie 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here