Cătălin Cîrstoiu: Este vremea unui Bucureşti al proiectelor şi nu a unui Bucureşti al scandalurilor

Candidatul Alianţei electorale PSD PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a afirmat, miercuri, că este vremea unui Bucureşti al proiectelor şi nu unul „al scandalurilor”, reiterând că oraşul este „bolnav”, nefiind rezolvate probleme primare – trafic, transport, apă caldă, notează Agerpres.

El a participat la şedinţa Comitetului de Coordonare al PNL Bucureşti.

„Ceea ce îmi place cel mai mult e că domnul ministru Burduja îşi dorea un partid cu zâmbetul pe buze. Ei, na, că eu sunt tot timpul cu zâmbetul pe buze şi mi se reproşează frecvent asta. Sigur că e total anacronic ca în 2024 să vorbim de un Bucureşti al nevoilor primare, pentru că trafic, transport, apă caldă sunt nevoi primare. Ar fi fost ideal să vorbim despre un Bucureşti al viitorului, aşa cum ar trebui să fie, să vorbim despre inteligenţă artificială şi rolul ei în ceea ce înseamnă coordonarea administrativă a unui oraş, pentru că noi vorbim astăzi de un sistem de semaforizare inteligentă. Şi vă dau un singur exemplu: noi vorbim astăzi de acest sistem pentru a regla traficul în Capitală, dar el mai poate avea ceva în plus. La Graz, spre exemplu, există senzori care detectează pietonii şi scade timpii de deplasare în trafic, aşa ar fi trebuit să avem discuţia dacă nu am fi avut nişte ani irosiţi şi nu doar patru”, a afirmat Cîrstoiu.

Potrivit acestuia, „este vremea unui Bucureşti al proiectelor şi nu a unui Bucureşti al scandalurilor, a unui Bucureşti măcinat de neînţelegerea între oameni”.

Cîrstoiu a menţionat că a preluat de la preşedintele PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, foarte multe proiecte „interesante”, care se vor regăsi în planul său pentru Capitală.

El le-a transmis liberalilor că fără sprijinul lor nu ar avea succes demersul de a da administraţiei o structură unitară: primarul general al Capitalei, Consiliul general, Primarii de sector.

„Am să vă fac şi eu o mărturisire personală. Copilul meu e mai mic decât al lui Sebastian (Burduja – n.r.) şi în fiecare seară scroll-uieşte televizorul, uitându-se la scene din campania electorală. L-am întrebat aseară, văzând un alt contracandidat ce vede şi mi-a spus: Peppa Pig. Sigur, n-a fost o aluzie directă la cineva, a fost doar aşa un gând transmis. Însă eu vă promit că viitorul nostru va fi împreună. Eu toată viaţa am lucrat cu oameni. În faţa problemei unui om, indiferent unde e el, eu am răspuns empatic, am răspuns activ, i-am oferit ceea ce am învăţat: medicină. Oraşul e bolnav, aşa încât, dragii mei, eu nu pot să fiu altfel decât am fost o viaţă: empatic, dedicat, un avocat al dreptăţii şi tot timpul am să mă gândesc că mi-ar fi ruşine faţă de mine, în primul rând, dacă n-aş face din oraşul acesta în care trăim cu toţii, în care va trăi copilul meu, un oraş al viitorului”, a susţinut Cîrstoiu.

Preşedintele PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, a vorbit, la rândul său, despre filmul de desene animate preferat de copiii lui.

„Mă gândesc, bineînţeles, la copiii mei. Vă spun ceva foarte personal: filmul lor preferat se numeşte Kung Fu Panda. Probabil l-aţi văzut, e un film despre un ursuleţ panda care descoperă un lucru simplu: ingredientul secret care îi permite să câştige bătălia epică este el însuşi. Se uită în oglindă şi îşi dă seama că are tot ceea ce-i trebuie pentru a reuşi. Asta ne trebuie şi nouă: prin noi înşine, Vintilă Brătianu, primar al Bucureştiului, prin noi înşine, fiecare dintre noi pentru acest oraş şi împreună cu fiecare bucureştean”, a spus Burduja.

El a menţionat că proiectele sale pentru Capitală le-a pus într-o carte, menţionând că se bucură că medicul Cîrstoiu va prelua din ele.

„Bucureştiul astăzi e un oraş al paradoxurilor. E un oraş în care ai spaţii verzi care arată excepţional, cum e la Ciprian Ciucu, în Sectorul 6, şi ai Parcurile Herăstrău şi Cişmigiu care arată ca după bombardament. Ai în Bucureşti primari care, aşa cum am spus acum câteva zile, fură curent, cum e la Sectorul 1 şi ai primari plini de energie, ca Sectoarele 3, 4 şi 6. (…) Ai în Bucureşti proiecte de tipul magistrală de metrou, staţii de metrou şi ai în Bucureşti şobolani, gândaci, ploşniţe, ciori şi aşa mai departe. Din păcate, aceasta este realitatea oraşului nostru”, a afirmat Burduja.

Nicolae Ciucă: Cîrstoiu va veni cu fişa de tratament pentru Bucureşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here