Cătălin Ioniță, fostul șef al DGA, a ieșit la pensie la 44 de ani

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de încetare a raporturilor de serviciu ale fostului șef DGA, chestor principal de poliție Cătălin Ioniţă, anunță Administrația Prezidențială. Fostul șef al Direcţiei Generale Anticorupţie s-a pensionat la vârsta de 44 de ani, anunță Administrația Prezidențială.

Chestorul Cătălin Ioniță fusese eliberat din funcţie în urmă cu o lună, pentru că nu mai deţine autorizaţia de acces la informaţii clasificate din partea Oficiului Registrul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS), necesară exercitării funcţiei.

Cătălin Ioniță, care a îndeplinit și funcția de șef al Poliției Române, a fost cercetat penal în 2018, pentru infracțiunile de trafic de influență și fals în declarații în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, în dosar este suspectă și o persoană fizică îndreptățită la reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de aproximativ 18 hectare, în localitatea Popești-Leordeni, județul Ilfov. În 2019, procurorii DNA au clasat dosarul, pe motiv că fapta nu există.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here