Câte zile de libertate a câștigat Liviu Dragnea în baza recursului compensatoriu

Legea recursului compensatoriu a fost abrogată miercuri, în Parlament, însă ea a apucat să producă efecte până ieri pentru persoanele care își execută pedeapsa. În cazul lui Liviu Dragnea, acesta a câştigat 5 săptămâni de libertate.

Condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare, fostul lider PSD a ajuns la penitenciarul Rahova în data de 27 mai 2019. A executat până acum 90 de zile din pedeapsă. Având în vedere că legea recursului compensatoriu prevedea că fiecărui deținut i se scad 6 zile din pedeapsă la fiecare 30 de zile executate, dacă trăiește în condiții insalubre în închisoare, atunci înseamnă că Liviu Dragnea poate beneficia de o reducere a pedepsei cu 36 de zile.

Însă, de la data abrogării, niciun deținut nu mai poate să beneficieze de legea recursului compensatoriu, deci pentru restul zilelor pe care le va mai petrece la închisoare, nu se mai pot scădea zile de detenție din pedeapsa lui Dragnea.

Legea recursului compensatoriu a fost abrogată, miercuri, în Parlament, cu o majoritate covârșitoare. În total, 272 de deputați au votat „pentru”, în timp ce 5 parlamentari s-au abținut.

Număr imens de deținuți eliberați mai devreme din pușcării

Aproape 20.000 de deținuți au fost eliberați în perioada august 2017-iunie 2019 în baza recursului compensatoriu, potrivit datelor Administrației Naționale a Penitenciarelor, pe care deputatul liberal Florin Roman le-a obținut printr-o interpelare la Ministerul Justiției.

Printre infracțiunile comise de beneficiarii legii promovate de PSD-ALDE s-au numărat și unele dintre cele mai grave:

  • 840 – omor
  • 73 – omor calificat
  • 191 – trafic de minori
  • 566 – viol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here