Remus Borza sare din barca lui Dăncilă în cea a lui Orban

Ludovic Orban și-a mai atras un aliat în cursa pentru câștigarea votului în Parlament pe guvernul pe care îl formează în aceste zile. Este vorba despre Remus Borza, deputat afiliat PSD, pe care Orban l-a convins să-i voteze echipa de miniștri. 

„Îl știu pe Orban de mulți ani și eu sunt consecvent cu niște principii. Militez pentru stabilitate politică și responsabilitate în actul guvernării, este motivul pentru care am votat împotriva moțiunii la Grindeanu, împotriva moțiunii la Dăncila, astea sunt motivele care mă îndeamnă săptămâna viitoare să votez pentru învestirea unui guvern. România trebuie guvernată, cu atât mai mult în prag de iarna, în pragul unei iminente recesiuni economice la nivel global, plus că avem nevoie de un guvern care să facă și bugetul țării. Sunt jocuri ieftine să aruncăm țara într-o criză profundă. Guvernul Orban trebuie învestit pentru a nu adânci criza politică. În discuția pe care am avut-o cu premierul desemnat am zis că susțin un guvern care-și asumă reforma marilor sisteme publice administrație, sănătate învățământ. Un guvern care-și asumă reforma are susținerea mea”, a declarat miercuri, pentru Stiri pe Surse, deputatul Remus Borza, după discuția cu Orban.

Borza a menționat că discuția cu premierul desemnat Ludovic Orban a fost doar în nume personal. Așadar, nu este clar dacă și colegii săi din Mișcarea Forța Națională, deputații Marian Cucșa, Grațiela Gavrilescu și Alexandru Băișanu, vor vota și ei pentru instalarea guvernului.

Înainte de moțiunea de cenzură care a dus la „prăbușirea” Executivului, Remus Borza declara că va sprijini Guvernul Dăncilă: „Am avut discuții în ultimele săptămâni cu mai mulți parlamentari care nu acceptă că România să rămână neguvernată din pură ambiție electorală. Din capul locului, cel puțin 15 parlamentari ni se vor alătura chiar de săptămâna viitoare. Sunt oameni responsabili, care, pentru stabilitatea și bunăstarea României, își doresc ca Guvernul actual să își continue mandatul până în 2020, iar noi, cei din Forța Națională, vrem să contribuim astfel la evitarea dezastrului economic la care partidele de opoziție din Parlament ar supune țara prin amatorismul și cinismul de care dau dovadă”.

ALDE, UDMR și USR, alături de minorități, au bătut deja palma cu Orban. Pro România a anunțat, prin vocea lui Victor Ponta, că nu va vota guvernul, iar PMP urmează să ia o decizie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here