Câți bani s-au dus pe Secția Specială în cei trei ani de existență. SIIJ a trimis în judecată doar 5 dosare

Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), pe care PSD nu vrea să o desființeze, în pofida avertismentelor Comisiei Europene, a cheltuit în cei trei ani de existență peste 24,58 de milioane de lei.
Conform datelor furnizate HotNews.ro de către Parchetul General, peste 19,2 milioane de lei au fost cheltuite pe salariile procurorilor, ofițerilor și personalului auxiliar, în timp ce aproape 3,4 milioane de lei s-au dus pe chirii pentru locuințele de serviciu și pentru diurne.
În tot acest timp, SIIJ a trimis în judecată doar cinci dosare.
Secția specială, înființată de guvernarea PSD în octombrie 2018, este din nou printre principalele teme de pe agenda publică pentru că PSD – care va intra la guvernare alături de PNL și UDMR – nu vrea să o desființeze. „Bine ar fi să facem SIIJ și mai functională”, spunea Marcel Ciolacu în 9 noiembrie, la finalul primei runde de negocieri cu PNL și UDMR pentru formarea noului guvern. Tot liderul PSD spunea că MCV trebuie închis, dar nu prin desființarea Secției speciale: „Cred că am fost foarte clar. În acea zonă (n.r. – justiție) trebuie intervenit și văzut ce trebuie făcut, astfel încât să închidem MCV-ul, dar nu prin desființarea SIIJ”.
Negocierile PNL-PSD-UDMR pe capitolul justiție nu sunt însă încheiate.
De la înființare, în octombrie 2018, și până la finalul lunii octombrie a acestui an, Secția de Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ) a cheltuit peste 24,58 de milioane de lei. Din acestă sumă, peste 19,2 milioane de lei au fost pentru salariile procurorilor, ofițerilor și personalului auxiliar, conform datelor transmise vineri HotNews.ro de către Parchetul General.
Secția specială a plătit peste 1,5 milioane de lei chirii pentru locuințele de serviciu ale angajaților și peste 1,8 milioane de lei diurnă. În total, aproape 3,4 milioane de lei (3.397.545). O sumă importantă – 1.183.230 – a fost cheltuită pentru chiria sediului SIIJ.
Articolul integral – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here