Caz incredibil: Blocată cu mortul în casă pentru că DSP și 112 nu s-au înțeles cum trebuie procedat

Foto: INQUAM/Virgil Siomionescu

Trupul unei femei care a decedat în cursul dimineții de luni, acasă, se afla încă apartament și la căderea serii, după ce DSP și Serviciul 112 și-a pasat reciproc răspunderea pentru situația în care se află familia respectivă.

Cazul, relatat la Antena 3, a fost complicat de faptul că fiica decedatei se află în izolare la domiciliu din cauza faptului că soțul fusese depistat cu Covid-19 și internat în spital. Însă procedurile care trebuie urmate pentru ridicarea cadavrului și înhumare impun deplasarea în afara domiciliului a persoanei aflate în izolare.

„Cei de la 112 au venit, cei de la SMURD au constatat decesul și mi-au lăsat o hârtie cu EKG-ul. Au spus că au chemat un echipaj de poliție, care este în fața blocului și așteaptă pe cineva de la DSP. Noi suntem izolate din data de 27, de când a fost ridicat soțul meu de acasă, el fiind confirmat sâmbătă noapte pozitiv. Mi s-a spus să stau în casă. Ca să obțin un document pentru înmormântare, un document ca să mă pot deplasa în provincie, că acolo trebuie să o îngrop. O derogare, ceva, ca să pot să plec pentru că sunt declarată izolată! De la DSP mi-au spus să le trimit un email și să declar că sunt contact direct și să obțin de la ei o derogare ca să pot să merg să îmi îngrop mama. Stau cu mortul în casă și nu mă îndrumă nimeni”, afirmă fiica femeii decedate.

Reacția șefei DSP București, Oana Nicolescu:

  • Trebuie să i se elibereze de către un medic un certificat constatator de deces. Cu acest document familiei i se eliberează de către primărie certificatul de deces și adeverința de înhumare. După ce are aceste documente, familia se adresează către noi pentru avizul sanitar de transport. Acest medic care ar trebui să constate decesul nu este de la DSP București. Trebuie solicitată ambulanța, să vină un medic. Serviciul 112 trebuia să ajungă acolo și să elibereze certificatul medical de deces. Să puneți pe spinarea noastră că DSP nu face….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here