Cazanciuc și Tăriceanu spun că nu tergiversează legea carantinei, dar dau asigurări că va mai rămâne în Parlament

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a afirmat, marţi, că este inacceptabil preşedintele Iohannis să pună în seama Parlamentului numărul de cazuri pozitive din ultimele zile şi susţine că ”PSD nu tergiversează nimic”, transmite News.ro.

”În mod inadmisibil, preşedintele dă vina pe Parlament pentru prostiile Guvernului său. Este inacceptabil ca preşedintele Iohannis să pună în seama Parlamentului numărul de cazuri pozitive din ultimele zile”, a afirmat, marţi, Robert canzaiciun, într-o conferinţă de presă.

Acesta a precizat că ”virusul este real, iar autorităţile trebuie să acţioneze”.

”E nevoie de o lege a carantinei în mod clar. Nimeni nu spune că nu trebuie restrânse anumite drepturi şi libertăţi pentru a controla pandemia, dar dacă Constituţia ne dă voie. Trebuie o lege pentru a ne asigura că restrângerea lor nu se face în mod abuziv, după bunul plac al Guvernului Orban sau oricare Guvern ar veni la putere. PSD nu tergiversează nimic. Când domnul Iohannis era în week-end, vă reamintesc că Parlamentul lucra până la 4 dimineaţa. Parlamentarii PSD au fost aici pentru a repara prostiile din proiectul de lege al Guvernului Orban”, a mai declarat Cazanciuc.

Potrivit acestuia, ”e nevoie de pârghii pentru ca autorităţile să poată preveni pandemia, dar trebuie să fie garanţii că nu vor fi abuzuri discreţionare”.

Întrebat când va fi votată legea, preşedintele interimar al Senatului a răspuns: ”Când vom avea garanţia că legea va apăra pe toată lumea. Suntem în Parlament şi vom sta astăzi cât va fi nevoie pentru a găsi soluţii pentru a proteja cetăţenii. Dacă azi vom găsi soluţiile în acord cu decizia CCR, poate să fie şi astăzi, cu siguranţă”.

Și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, marţi, că legea privind carantina va trece de Senat ”doar în momentul în care ea nu va mai reprezenta o ameninţare pentru români”.

”Legea carantinei va trece doar în momentul în care ea nu va mai reprezenta o ameninţare pentru români. Când nu politrucii vor hotărî internarea forţată sau confiscarea bunurilor celor suspectaţi de infectare cu coronavirus. Calitatea de suspect de infectare sau chiar de bolnav nu ne transformă pe toţi în infractori aşa cum încercaţi voi să ne faceţi să credem!”, a scris Tăriceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here