Să distrugem PSD odată cu coronavirusul!

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Parcă trezit violent dintr-un somn agitat, indus de o beție cruntă, Marcel Ciolacu avea acum o lună o revelație cu gust de varză acră: „Dumneavoastră ce v-aţi dori, dacă aţi fi în PSD? Presupun că v-aţi dori efecienţa liderului. Când a fost înjurat Iohannis şi făcut în toate felurile de anumiţi pseudo-lideri, care au fost scorurile partidului? Ce s-a întâmplat până la urmă? Nu cumva preşedintele Iohannis de fapt asta urmăreşte? Dacă am fost de două ori proşti, trebuie să continuăm în aceeaşi logică? Eu nu o să intru în această logică, cu toate costurile şi cu toate criticile anumitor colegi”.

Și, fiindcă orice beție haiducească vine la pachet și cu o frumusețe de amnezie, Ciolacu a intrat până la urmă în logica deșteptului prost de două ori. Doar că a doua oară nu a fost atât cu raportare la Iohannis, ci la ceva mult mai periculos, care le poate face pesediștilor capul să plesnească: a fost cu raportare la Covid-19.

Sigur că păcatele care au dus la hemoragia de procente a PSD, în sondaje, au fost mult mai grele și profunde decât simplul fapt de a ataca, adesea grobian, președintele țării. Până la urmă, nu criticarea în sine, chiar și isterică, a adversarilor te îndepărtează de electorat, ci guvernarea proastă și minciunile cât vila Olguței, pe care i le servești alegătorului de trei ori pe zi și cu acea superioritate imperială care, iată, poate sfârși prin a-l umple de greață.

Tontoroiul pe care social-democrații îl joacă azi pe această pandemie și, implicit, pe viețile și confortul a milioane de români este destul de șocant chiar și pentru standardele schiloade ale PSD.

Azi, când PSD blochează legea carantinei și izolării (pentru că asta e tot ceea ce pot produce baronii bogați, dar inculți ai partidului ca strategie electorală, în perspectiva următoarelor două runde de alegeri), poza pandemiei arată în așa hal, încât te întrebi dacă nu cumva cei care dau direcția partidului au misiunea ascunsă de a-l face bucăți, mimând că luptă cu dușmanul.

Iar poza e colosală și nu mai are nimic în comun cu cea de acum o lună-două. Câteva tușe vorbesc de la sine:

  • La nivel mondial, numărul infecțiilor cu noul coronavirus se pregătește să crească de peste cinci ori în următoarele săptămâni, așteptările celor mai importanți experți fiind că va depăși pragul de UN MILION PE ZI.
  • La nivel național, spitalele anemice, lăsate moștenire de guvernarea PSD-ALDE, sunt pe punctul de a se prăbuși sub asaltul de bolnavi la care sunt expuse, din cauza vectorilor politici care au alimentat tratarea superficială sau chiar prostească a amenințării Covid-19.
  • Iar la nivel european, vedem o Românie relaxată – în care se fuge cu inconștiență la munte și la mare, în cluburi și spre Grecia – dar față de care 20 de țări au luat deja măsura interzicerii accesului ori a impunerii de restricții draconice.

Probabil că semi și sfertodocții de la vârful PSD consideră că fac un pas îndrăzneț prin subminarea guvernului în a gestiona coronavirusul și probabil că mulți dintre ei văd în răspândirea necontrolată a coronavirusului în populația României „nucleara” care le va aduce voturile. Aleargă după ele disperat nu pentru a administra țara, ci pentru a se reînșuruba la conductele cu bani și a relua atacul asupra justiției, căci perspectiva unui destin crâncen ca al clanului Mazăre-Constantinescu-Strutinsky îi înebunește de-a dreptul (la al lui Dragnea sentimentele au fost amestecate în partid – mulți s-au bucurat, dar toți s-au speriat).

Însă au ales atât de prost momentul și instrumentul încât riscă să rămână în analele științelor politice.

Motiv pentru care și îndrăznesc să avansez aici pariul că legea carantinei și izolării va fi gaura din podea care va face PSD să-și frângă coloana în cel puțin un punct. Că un asemenea episod va duce sau nu și la paralizie și, implicit, la o lungă perioadă de stat la pat, suficientă pentru a se grefa pe afecțiunea inițială alte boli, dintre care unele cu potențial letal, e încă prematur de spus.

Dar, după ce se vor răcori, numeroși membri PSD nu vor mai uita acest moment și, cu siguranță, mult mai mulți vor fi românii care, deja, sau pe parcurs, vot trage concluzia că au fost expuși de acest partid ca puii de găină lăsați să zburde liber într-o curte înțesată de vulpi și pisici.

Nu voi risipi acest spațiu editorial înfierând proletar cinismul lui Ciolacu, Dăncilă, Arsene, Olguța, Buzatu, Teodorovici și atâtor alții ca ei. Din două motive.

Pe de o parte, întrucât consider gestul în speță ca intrinsec acestui text.

Iar pe de alta, deoarece nu este o premieră faptul că viețile și sănătatea românilor sunt puse sub ciocan de niște lideri politici ale căror ședințe de partid cântăresc milioane de euro doar în bolizii cu care vin la ele și alte zeci/sute de milioane în strategiile discutate pentru a reveni în pozițiile care le-ar putea asigura înfruptarea din resursele naționale. La acest capitol, PSD e doar consecvent cu el însuși.

Viețile și sănătatea oamenilor din țara asta au fost constant amenințate de guvernările lor corupte.

Raptul generalizat, pe care l-au dus la nivel de artă, crease deja spitale-focar, în care se murea, cu zile ori subit, cu multă vreme înainte de pandemie. De câte ori au fost la putere, rețelele de criminalitate organizată au crescut ca stejarii, hrănite fiind nu de entități abstracte, ci de conexiunile lor politice, în teritoriu ori la centru, cu lideri PSD, iar neîncrederea țărilor europene în autoritățile de la București a devenit celebră în epoca Năstase-Iliescu, dar a cunoscut o răscruce fără egal în vremea guvernării PSD-ALDE.

Cu alte cuvinte, social-democrații au intrat în vâltoarea pandemiei cu un cazier greu, cu un solid know-how de crocodil și cu o lipsă de empatie devenită reflex. Prin urmare, comportamentul fără scrupule de azi al lui Colacu și al baronilor PSD a putut fi ușor anticipat (personal, ultima oară am făcut-o AICI).

Simplu spus, pandemia Covid-19, poate chiar mai mult decât toate celelalte motive de până acum, au făcut din distrugerea PSD o prioritate națională la fel de importantă ca actul în sine de a administra această criză cu rigoarea pe care o impune orice demers care țintește protejarea vieții și sănătății a milioane și zeci de oameni. Pentru că au legătură. Și pentru că, azi măcar, ea a devenit ca niciodată de vizibilă.

Acum ani buni, Dan Turturică a scris pe șleau despre această prioritate națională – distrugerea PSD. Crima comisă de PSD în chestiunea legii carantinei și izolării e unul din acele momente care ne reamintesc că asupra unora dintre vechile lecturi se impune să revenim constant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here