Cazuri de Covid în şcoli, în Bucureşti şi în ţară, după reluarea cursurilor. Reacţia ministrului Educaţiei

Foto: INQUAM/Casian Mitu

Mai multe cazuri de COVID-19 au fost semnalate joi în şcoli, atât în Bucureşti, cât şi în ţară. La mai multe şcoli din Capitală, din sectoarele 4 şi 6, sunt înregistrate cazuri de îmbolnăvire la elevi, iar într-o şcoală este bolnav şi un cadru didactic, transmite News.ro.

Şi în judeţele Dolj şi Constanţa sunt infectaţi şi elevi, dar şi angajaţi din învăţământ. Inspectoratul Şcolar Cluj a transmis, joi, că au fost suspendate pentru 14 zile cursurile a 17 clase sau grupe de preşcolari, după ce mai mulţi copii au prezentat simptome de coronavirus sau au fost infectaţi cu COVID.

De asemenea, 30 de angajaţi ai unităţilor de învăţământ sunt în izolare sau în carantină, după ce au fost infectaţi sau au intrat în contact cu cazuri confirmate.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis, joi, după ce au apărut mai multe cazuri de infectare cu coronavirus la elevi şi angajaţi din învăţământ că, luând în considerare perioada de incubaţie, apariţia acestor cazuri nu are ca sursă infectarea în cadrul şcolii.

CLUJ

– Cursurile, suspendate în 17 clase sau grupe de preşcolari, după ce mai mulţi copii au prezentat simptome sau au fost infectaţi cu COVID  / 30 de angajaţi, în izolare, după ce au fost infectaţi sau au intrat în contact cu cazuri confirmate

 Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Cluj au transmis, joi, că în aceste zile au apărut cazuri de elevi cu simptome, dar şi cazuri confirmate care au condus la suspendarea activităţii cu prezenţă fizică.

În această situaţie sunt 17 clase/grupe de preşcolari, la nivelul judeţului, dar şi 30 de cazuri de angajaţi ai şcolilor, care sunt în această perioadă în izolare/carantină, fiind unii confirmaţi, alţii, contacţi direcţi ai unor persoane confirmate de DSP cu Sars-CoV-2. Potrivit Ordinului comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, în toate aceste cazuri s-a dispus suspendarea cursurilor cu prezenţa fizică pentru 14 zile.

CONSTANŢA

– 8 elevi şi 6 angajaţi în unităţi de învăţământ, confirmaţi cu COVID-19 după reluarea cursurilor

Opt elevi şi şase angajaţi în unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa au fost confirmaţi cu COVID-19 după reluarea cursurilor, testele fiind efectuate în afara şcolilor.Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa a anunţat, joi, că, de la reînceperea şcoli în format fizic, în judeţul Constanţa opt elevi au fost confirmaţi cu Sars-Cov 2. De asemenea, şase persoane angajate în unităţile de învăţământ au ieşit pozitiv la testele Covid. “Facem menţiune toate cazurile prezentate mai sus s-au testat în afara unităţilor de învăţământ”, a anunţat DSP Constanţa. Din 8 februarie, cursurile s-au reluat în format fizic în majoritatea unităţilor de învăţământ din judeţ. 

DOLJ

– Un elev, un student şi un cadru didactic, confirmaţi cu COVID-19 în ultimele 24 de ore

Potrivit unei informări a DSP Dolj, trimisă joi de către Prefectura Dolj, în ultimele 24 de ore au fost confirmate în judeţ 75 de cazuri noi de COVID-19. Între cazurile confirmate sunt un elev, un cadru didactic şi un student. 

BUCUREŞTI

– Trei elevi şi un cadru didactic de la unităţi şcolare din Sectorul 4, confirmaţi cu noul coronavirus / Cursurile suspendate la trei clase, fiind vorba despre învăţământ primar / Cazurile, înregistrate la şcolile 79, 113, 129 şi 190

Trei elevi şi un cadru didactic de la unităţi şcolare din Sectorul 4 au fost confirmaţi cu noul coronavirus, iar cursurile au fost suspendate pentru 14 zile. Este vorba despre cursurile a trei clase de învăţământ primar, de la tot atâtea unităţi de învăţământ.

”La nici o săptămână de la redeschiderea şcolilor, în Sectorul 4 au fost înregistrate trei cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor din următoarele unităţi de învăţământ: Şcoala Gimnazială nr. 190 – un elev care învaţă în clasa a IV-a; Şcoala Gimnazială nr. 113 – un elev care învaţă în clasa I; Şcoala Gimnazială nr. 79. – un elev care învaţă în clasa a III-a. În unităţile de învăţământ mai sus menţionate, cursurile se vor suspenda conform noului ordin comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii”, a transmis Primăria Sector 4, printr-un comunicat de presă.

– Primul caz de infectare cu noul coronavirus în rândul elevilor, de la reluarea cursurilor în clase, un copil de la Şcoala Sfântul Andrei din Sectorul 6 al Capitalei

Primul caz de infectare cu noul coronavirus în rândul elevilor, de la reluarea cursurilor în clase, a  fost confirmat la un elev de la Şcoala Sfântul Andrei din Sectorul 6 al Capitalei.

Conform Digi 24, la începutul săptămânii bunica unei eleve a fost testată pozitiv la COVID-19, apoi marţi a fost confirmată şi eleva de la clasa a II-a, care de marţi nu a mai mers la ore.

De miercuri, cursurile au fost suspendate, iar elevii vor face ore online în următoarele două săptămâni.

Din efectivul de 28 de elevi ai clasei, doar 26 au mers luni la ore, pentru că două familii au optat pentru şcoala online şi în semestrul al doilea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here