Ce a scris presa din Suedia despre meciul cu România

„Să sperăm că putem merge mai departe cât am făcut-o la Cupa Mondială” a titrat cotidianul suedez Expressen, care îl citează pe Andresa Granqvist. Colegul lui de echipă, Robin Quaison, spune că naționala suedeză este mai bună acum decât la Campionatul Mondial de anul trecut, a mai notat publicația.

Tot Expressen, într-un alt articol, a amintit că fanii români au scandat injurii și lozinci rasiste la adresa lui Alexander Isak. „De fiecare dată când Alexander Isak a atins mingea, s-au auzit atacuri puternice de pe tribună” a scris ziarul. Căpitanul echipei naționale a Suediei, Janne Andersson, a considerat că este lamentabil faptul că unul dintre colegii săi a fost supus unor jigniri rasiste.

Atacurile rasiste la adresa lui Isak sunt pe prima pagină în Aftonbladet, alt ziar popular din Suedia. Publicația a notat că arbitrul era gata să întrerupă meciul din cauza scandărilor venite din tribune, dar că situația a fost salvată chiar de cel jignit. Centralul l-a întrebat pe Alexander Isak dacă vrea ca meciul să fie întrerupt, dar jucătorul suedez a spus că nu este necesar.

Rasismul fanilor români a ținut cap de afiș și pe site-ul televiziunii naționale SVT. „O minge de golf a fost aruncată spre Alexander Isak: Am auzit o scandare rasistă” este titlul articolului de deschidere din această dimineață. Ca subtitlu a fost ales un citat sugestiv de la sportivul jignit: „Nu ar trebui lăsați idioții să influențeze și să obțină ce își doresc”.

Dagens Nyheter a scris că Bucureștiul ar trebui pedepsit pentru scandările rasiste, mai ales că orașul va găzdui anul viitor meciuri din Campionatul European de Fotbal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here