Ce pot păți rușii care nu respectă regulile de autoizolare

Autoritățile capitalei ruse, Moscova, au anunțat pedepse de până la cinci ani de închisoare pentru persoanele care nu se plasează în autoizolare timp de două săptămâni dacă se întorc din țări grav afectate de epidemia de coronavirus, transmite RADOR.

Administrația capitalei ruse a anunțat „un regim de alertă ridicată” și a impus, joi, măsuri suplimentare pentru a preveni răspândirea infecției în capitala rusă.

Cei care revin din țări precum China, Coreea de Sud, Iran, Franța, Germania, Italia, Spania sau alte state și care prezintă posibile simptome de coronavirus „nefavorabile”, ar trebui să se plaseze în autoizolare în propriile locuințe pentru o perioadă de 14 zile, a anunțat Primăria Moscovei.

Departamentul de Sănătate al Moscovei a anunţat, duminică, faptul că cei care nu respectă această reglementare riscă pedepse aspre, inclusiv până la cinci ani de închisoare.

Autoritățile au mai precizat că se vor efectua verificări în acest sens prin intermediul camerelor de supraveghere cu circuit închis. Prin intermediul unui document, departamentul a anunțat că cei aflați în autoizolare au permisiunea de a-și plimba câinele de companie, dar doar în condițiile în care pe stradă sunt foarte puține persoane și doar purtând mască de față. În Rusia au fost confirmate, până în prezent, doar 15 cazuri de infecție cu coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here